Wałki tnące 0.7mm
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 13
To kolego chyba nie rozumiemy się w temacie... Bo pytałem w centrum obróbczym u mnie ile by kosztowało zrobienie takich wałków hartowanych i mi tam sypnęli 900zł netto z 6miesięczną gwarancją na ostrza wałka więc nie uważam że 1500zł to "cena za tandetny wałek" chyba nie przeczytałeś tematu o czym my tutaj piszemy... To mały wałek a nie wielkości kija basebolowego^^
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Czytałem, czytałem. A napisałem wyraźnie że JA bym to cenił więcej.
Możliwe że moje wyobrażenie o detalu jest znaczne wygórowane. Nie szkodzi, nie zamawiasz, nie przepłacasz, nie napinasz się.
A 6 miesięcy gwarancji na ostrze nigdy bym nie udzielił. Ostrze jest zawsze poza gwarancją. W każdym moim wyrobie.
No chyba że przy warunku dodatkowym - że wałek przez ten czas będzie spoczywał w zaplombowanym oryginalnym opakowaniu.
[ Dodano: 2011-12-08, 15:13 ]
Takie ogólne pytanie
Jest na rynku oferta narzędzia tnącego z gwarancją na ostrze? Bo nie spotkałem. Może zacofany jestem i już czas w pampersy
Możliwe że moje wyobrażenie o detalu jest znaczne wygórowane. Nie szkodzi, nie zamawiasz, nie przepłacasz, nie napinasz się.
A 6 miesięcy gwarancji na ostrze nigdy bym nie udzielił. Ostrze jest zawsze poza gwarancją. W każdym moim wyrobie.
No chyba że przy warunku dodatkowym - że wałek przez ten czas będzie spoczywał w zaplombowanym oryginalnym opakowaniu.

[ Dodano: 2011-12-08, 15:13 ]
Takie ogólne pytanie
Jest na rynku oferta narzędzia tnącego z gwarancją na ostrze? Bo nie spotkałem. Może zacofany jestem i już czas w pampersy

-
Gwarancja tak jak mówiłem 6miesięcy jednak ja podpisuje papier że ostrza służą do obróbki ziół ( zaznaczone w umowie mam koper, nacie roślin bulwiastych itp z wykluczeniem tytoniu) i zapewniał mnie że są w stanie dojść co obrabiałem tymi nożami jeśli zgłoszę reklamacje. Nie wiem jak nie wiem czy są ale ponoć są w stanie. Widocznie się starzejesz a postęp idzie do przodu i są gwarancje na ostrza^^
BTW: Polecam Ci lekturę na temat niszczarek do papieru marki KOBRA. Producent udziela tam gwarancji 20lat na ostrza ^^ Oczywiście przy zachowaniu odpowiedniego użytkowania sprzętu
BTW: Polecam Ci lekturę na temat niszczarek do papieru marki KOBRA. Producent udziela tam gwarancji 20lat na ostrza ^^ Oczywiście przy zachowaniu odpowiedniego użytkowania sprzętu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
no tak to jest na forum,młody nie wyczai kto zacz- dość swobodnie i bez żenady poucza "starego", caratusz vs qqaz ,ale tak ma być....nakaz czasów...
ja tam codziennie na wszelki wypadek udowadniam młodym,że nie jestem idiotą,geriavit łykam pokątnie,a do ubikacji nie chodzę,żeby nie widzieli,że sikam godzinę
ważne jest też żeby umieć nawijać językiem młodych-wtedy wpuszczą do koła wyższego wtajemniczenia-ja daję radę,nauczyłem się od młodych nawijać....
ale jak zaczynam tak nawijać ze starymi-o matko jakie głąby,a przecież tak właśnie zmienia się język,polski język.
No to jeszcze...
młodego,prężnego zdobywcę nie interesuje dobry wałek...młodego interesuje dobra cena i dobra gwarancja....wałek może być cały czas w naprawie,ale za darmo w ramach gwarancji-chyba wiecie,że właśnie tak wygląda teraz cały świat....duży ruch,a efekt trudny do uchwycenia...
ja tam codziennie na wszelki wypadek udowadniam młodym,że nie jestem idiotą,geriavit łykam pokątnie,a do ubikacji nie chodzę,żeby nie widzieli,że sikam godzinę

ważne jest też żeby umieć nawijać językiem młodych-wtedy wpuszczą do koła wyższego wtajemniczenia-ja daję radę,nauczyłem się od młodych nawijać....
ale jak zaczynam tak nawijać ze starymi-o matko jakie głąby,a przecież tak właśnie zmienia się język,polski język.
No to jeszcze...
młodego,prężnego zdobywcę nie interesuje dobry wałek...młodego interesuje dobra cena i dobra gwarancja....wałek może być cały czas w naprawie,ale za darmo w ramach gwarancji-chyba wiecie,że właśnie tak wygląda teraz cały świat....duży ruch,a efekt trudny do uchwycenia...
-
Nie rozumiem twojego off topu? Chcesz pokazać swoją "lepszość" bo jesteś bardziej doświadczony niż np JA? Kolega powyżej twierdził iż nie ma "gwarancji" na ostrza, to podałem przykład gdzie takowa gwarancja występuje. Nic więcej. A ty się spinasz jakbyś forumowym mentorem był... Jeśli nie masz nic do powiedzenia w kwestii poruszanego wątku, nie wypowiadaj się. Odwieczna regułą forum^^ Nie wiesz- nie mów. Toczyłem luźną debatę z poprzednikiem, nie widziałem tam żadnego pouczania a zwykłe podanie przykładu... Według twojej filozofii "stary" ma zawsze racje? Jeśli ktoś taki jak TY będzie chciał mi wmówić że najlepiej kupić takie wałki PLASTIKOWE to mam tak zrobić i nie odezwać się że metalowe są lepsze bo "STARSZY" tak powiedział? Ochłoń odrobinę...
-
Następny offtop... PROSZĘ CZYTAĆ UWAŻNIE I POWIEDZIEĆ MI GDZIE TAM NAPISAŁEM ŻE CHCĘ ROBIĆ BIZNES??????????? Potrzebne jest mi to do prywatnego użytku nie w dużej ilości przerobowej tylko raz na jakiś czas dlatego chcę jak najtaniej. Cena 1500zł na używanie czegoś raz w miesiącu przez 2-3 godziny to dużo za dużo według mnie ale niech wam będzie "starzy" ja "młody" pouczał was nie będę bo mądrości widzę macie zbyt dużo tylko nie w tym w czym trzeba. Także dziękuje wszystkim za pomoc, offtopiarzom również i Powodzenia. Temat do zamknięcia
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Nie prościej robić sobie rolady?
Znalazłem, że do koperku to wystarczy 1mm ale to do kapuchy wcale takie wielkie też nie jest.
Znalazłem, że do koperku to wystarczy 1mm ale to do kapuchy wcale takie wielkie też nie jest.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Pasuje mi caratusz Twoja odpowiedź:"nie rozumiem twojego off topu"-potrzebujesz kilkadziesiat lat,daj spokój nie krzycz,na innych forach napisali by:"bo Ci żyłka pęknie"
Tu nikt nie czepia się do Twoich wypowiedzi,to są ogólne spostrzeżenia na temat taktu-to wyższa szkoła jazdy.
Podoba mi się- jesteś młody gniewny,a ja już stary wkurwiony,to normalna progresja.
Tu nikt nie czepia się do Twoich wypowiedzi,to są ogólne spostrzeżenia na temat taktu-to wyższa szkoła jazdy.
Podoba mi się- jesteś młody gniewny,a ja już stary wkurwiony,to normalna progresja.

-
Wiesz dlaczego nie rozumiem? Dlatego że na normalnych forach są moderatorzy i każdy offtop usuwają dla przejrzystości forum, łatwiejszego znalezienia informacji, i nabijania postów przez ludzi. Takimi postami nie wnoszącymi nic do tematu nabijać sobie "elite forum" chcesz? Gratuluję. I "młody" jestem tylko tutaj bo podejrzewam że w rzeczywistości jesteś duuuużo młodszy niż ja
ale co tam "elita forum" ^^