Ile biegunów ma Elte 1,1kW?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
To tak jeszcze szybciutkie pytanko odnośnie bezpieczników
Te 2 po prawej czy one razem współdziałają ze soba ? tzn z tym różnicowym ?[oznaczone jako AL,AL]
Bo nie ma prądu w tych samych gniazdach gdy wyłaczam ten lewy lub prawy bezpiecznik. [ mowa o tych skrajnych dwóch z prawej strony ] .
Innego Silnika 3 fazowego nie mam .
załączam fotkę bezpieczników.
Te 2 po prawej czy one razem współdziałają ze soba ? tzn z tym różnicowym ?[oznaczone jako AL,AL]
Bo nie ma prądu w tych samych gniazdach gdy wyłaczam ten lewy lub prawy bezpiecznik. [ mowa o tych skrajnych dwóch z prawej strony ] .
Innego Silnika 3 fazowego nie mam .
załączam fotkę bezpieczników.
- Załączniki
-
- bezpieczniki.jpg (37.29 KiB) Przejrzano 485 razy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Na chłopski rozum- ten, kto to robił opisał bezpieczniki skrótami. I tak pierwszy z lewej powinien być do OŚwietlenia (lampy), drugi GNiazdka, trzeci G(niazdka)- K(korytarz, kuchnia ?). Różnicowy opisany AL jest na 25A i powinien być głównym (z tym zestawem bezpieczników bym tak zrobił) i wyłączać wszystko, do niego powinny być podpięte pozostałe bezpieczniki. Ostatni, AL 16A, z prawej wg mnie powinien zabezpieczać gniazdo pralki w łazience i/lub piekarnik elektryczny. Można sprawdzić biegając z lampą po domu i wyłączając kolejno bezpieczniki, lepiej za dnia
.
Zakładam, że instalacja jest jednofazowa i w mieszkaniu a nie w domku wolnostojącym.

Zakładam, że instalacja jest jednofazowa i w mieszkaniu a nie w domku wolnostojącym.
-
Po-odłączałem wszystko nadal to samo ,wiec ............ w końcu doszedłem do wniosku ze to na ekranie coś musi znaczyć [ zawstydzony ] ....no i okazuje sie ze to jest error code 14 cos z uziemieniem nie tak ,ale ja nie wiem co .Cos tam zrozumiałem ze zabezpiecza falownik ale nie ludzi, dokładniej nie wiem co znaczy .
Załączam screena z opisem erroru i z wyświetlanym codem na falowniku.
Może mam coś nie tak w instalacji domowej ?
Załączam screena z opisem erroru i z wyświetlanym codem na falowniku.
Może mam coś nie tak w instalacji domowej ?
- Załączniki
-
- error code 14.JPG (30.87 KiB) Przejrzano 485 razy
-
- error 14 opis.jpg (32.47 KiB) Przejrzano 487 razy
-
A co to znaczy nad miarówki?Proszę prostym językiem ja amator jestem w tych sprawach .
Ale czy to rozwiąże problem ? Czy to bezpieczne dla sprzętu ? i dla mnie ?
A jak coś "pierdyknie ?"Czy mam całe uziemienie odłączyć od falownika ?
Na zdjęciu oznaczyłem te uziemienia jako 1 i 2 ,wiec które odłączyć ?.Może jest źle podłączone uziemienie 1 przy silniku ?A poza tym jak to tak bez uziemienia ? hmmm
Pozostaje jeszcze uziemienie nr 3 od kabla zasilającego ten czarny po prawej ale tu odłączenie chyba nie wchodzi w rachubę .
Ale czy to rozwiąże problem ? Czy to bezpieczne dla sprzętu ? i dla mnie ?

Na zdjęciu oznaczyłem te uziemienia jako 1 i 2 ,wiec które odłączyć ?.Może jest źle podłączone uziemienie 1 przy silniku ?A poza tym jak to tak bez uziemienia ? hmmm
Pozostaje jeszcze uziemienie nr 3 od kabla zasilającego ten czarny po prawej ale tu odłączenie chyba nie wchodzi w rachubę .
- Załączniki
-
- uziemienia1-2.jpg (50.86 KiB) Przejrzano 488 razy
-
Wiec........ odłączyłem te uziemienia .... lecz nadal pokazuje error code 14 lecz falownik juz sie nie wyłącza tzn nie wywala bezpieczników ..
Więc gdzie jest błąd ? W instalacji ?,bo przecież nadal jest ten [ E 14 ]
niestety nie mam opcji "pomógł] wiec jej nie kliknę ale bardzo dziękuje za pomoc wszystkim
Więc gdzie jest błąd ? W instalacji ?,bo przecież nadal jest ten [ E 14 ]
niestety nie mam opcji "pomógł] wiec jej nie kliknę ale bardzo dziękuje za pomoc wszystkim
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 21
- Kontakt:
Teraz chyba pokazuje ostatni błąd, nie można przejść do programowania nastaw?
Masz tą instrukcję? http://www.klimagra.pl/pl...l200_manual.pdf
Masz tą instrukcję? http://www.klimagra.pl/pl...l200_manual.pdf