ja mam w swojej jakieś chińskie podróbki/odpowiedniki M542 i też śmigają aż miło. po zamianie z SSK-B01, trapezów na kulki i silników 0,5Nm na 1,9Nm maszyna przyspieszyła 3 razy

W jaki sposób dają o sobie znać ?bartas4 pisze:Panowie mam pytanieponieważ frezowane powierzchnie bazowe dają znać o swojej geometrii przy poważniejszych pracach zamierzam dać ramę na szlifierkę płaszczyznową-najpierw chciałbym zacząć od podstawy czyli osi X
jakich kosztów mogę się spodziewać za szlifnięcie prowadnic i baz pod bloki i bramę? Gabaryty podstawy to 900x900mm
Pozdrawiam
Dudi1203 pisze:Szlifowanie to nie jest dobry pomysł. Frezowanie to zdecydowanie lepszy. Taka brame w jakis 6-8 stowkach powinno sie ofrezować. Podstawa okolo 4-5.
Już przy montażu prowadnic, po przyłożeniu liniału traserskiego, na środku baz było wgłębienie - "banan" ale przyznam, że trochę to olałemDOHC pisze:W jaki sposób dają o sobie znać ?bartas4 pisze:Panowie mam pytanieponieważ frezowane powierzchnie bazowe dają znać o swojej geometrii przy poważniejszych pracach zamierzam dać ramę na szlifierkę płaszczyznową-najpierw chciałbym zacząć od podstawy czyli osi X
jakich kosztów mogę się spodziewać za szlifnięcie prowadnic i baz pod bloki i bramę? Gabaryty podstawy to 900x900mm
Pozdrawiam