Przekaźnik płyty sterującej zwiera przewody biały z żółtym, czyli zacisk FOR z DCM. W falowniku obok listwy zaciskowej jest zworka J1, powinny być połączone piny 1-2 (licząc od lewej).

Jest na tej zworce napisane VI i VR (jak dobrze pamiętam) może jutro uda mi się sprawdzić jak coś to się jeszcze odezwę.Tomciowoj pisze:A zmienił kolega ustawienia w falowniku jak pisałem wcześniej?
Przekaźnik płyty sterującej zwiera przewody biały z żółtym, czyli zacisk FOR z DCM. W falowniku obok listwy zaciskowej jest zworka J1, powinny być połączone piny 1-2 (licząc od lewej).
Dioda koło przekaźniku zapala się, a dioda FOR świeci mi cały czas od razu po włączeniu falownika. Dopiero jutro będę mógł to sprawdzić.Tomciowoj pisze:Zworka na VI. Styk COM i NO są po prostu zwierane ze sobą. Po włączeniu wrzeciona z Macha powinna się zapalić diodka koło przekaźnika, oraz diodka "FOR" na falowniku.
Kurcze nie zauważyłem tego wpisu, o zadawaniu startuTomciowoj pisze:Parametr PD001 trzeba zmienić na 1, parametr PD002 też na 1. Zmienia to sposób zadawania startu i prędkości z przycisków panelu na zaciski.