Ploter frezujący z brama ruchomą
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
dokładnie takLeoo pisze: Czy "mil" przypadkiem nie jest częścią cala 1/1000" = 0,0254mm.
Kod: Zaznacz cały
Bardziej pasuje "mikro(n)" zamiast "mil".
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 39
- Kontakt:
Chyba już wiele powiedzieliśmy o tym rozwiązaniu ale mimo to nie jestem zniechęcony tym co do tej pory tutaj napisano . Wiem tylko, że nie wszyscy przyszli budujący maszynę wezmą pod uwagę wyższość 2 śrub nad 1olo_3 pisze:a ja ze projekt do du** - i to jedyna przyczyna, ale ze to twój projekt to się powstrzymam i takim sposobem rzeźnia wisi w powietrzu

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
ta kwestie najlepiej kiedyś jub określił:zacharius pisze:maszyna ma chodzić
" dla jednych wystarczy ze silnik (serwo) się kreci i maszyna chodzi, a dla innych nie"
kolega zacharius, raczej należy do grona cieśli - bo tam akurat mierzą w tych tolerancjach.
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
olo_3 zalezy od tego co chcesz robić na maszynie, ja na swoja dam kressa bo na lepsze mnie nie stać a stąd a więc i tak nie ma co na kokosy liczyć, skoro Gmaro daje jedną śrube to widocznie wydaję mu się że spełni założenia i tyle. i wcale tu nie chodzi o grona.
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 39
- Kontakt:
Jedno jest pewne każdy buduje maszynę na co go stać i wierz mi kolego olo , że jednym ta maszyna na pewno wystarczy mimo że nie są cieślami a innym nie .Muszę tez cię zmartwić że te małe i większe maszyny pozwalają ludziom zarabiać mimo że nie są doskonałe ,piękne itd.. a z superprecyzją nie mają nic wspólnego. Ehh...
Oczywiście czy:
- 1,2..śruby;
- krokowce,serwa;
- śruba trapezowa,kulowa;
- konstrukcja skręcana,spawana;
i itd...ale wszystko koryguje kwota , przeznaczenie a czasem kompromis ?
Mnie tylko zastanawia czy jak bym teraz wystawił tą maszynę czy znalazł by się chętny by ja kupić jako gotową maszynę lub np: jako konstrukcję mechanicznie ukończoną ?
Oczywiście czy:
- 1,2..śruby;
- krokowce,serwa;
- śruba trapezowa,kulowa;
- konstrukcja skręcana,spawana;
i itd...ale wszystko koryguje kwota , przeznaczenie a czasem kompromis ?
Mnie tylko zastanawia czy jak bym teraz wystawił tą maszynę czy znalazł by się chętny by ja kupić jako gotową maszynę lub np: jako konstrukcję mechanicznie ukończoną ?
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1