cieszy mnie to to jest syntetyczny smar w spreju. jeśli chodzi o koła zębate to nie zastanawiałem się nad tym, po pierwsze troszkę więcej roboty, po drugie większe koszty... No ale jeśli kolega mnie namówi i przedstawi zalety oraz wady tego przełożenia to sądzę że będę w stanie wykonać takowe
[ Dodano: 2011-10-25, 16:37 ]
Panowie... mam małe pytanko... jakiego rodzaju sterowniki silników krokowych będą odpowiednie? płyta główna to napewno będzie SSK-MB1 natomiast silniki jakie chce zastosować to tak jak wspomniał kolega 3Nm 4.2A. Zdecydowałem się na montaż zębatych kół pasowych o ilości zębów 44 oraz 22 z możliwością zamiany. Myślę że maszynka da radę w aluminium no a co za tym idzie skoro w aluminium to we wszystkim co jest miększe od niego
Ja jestem za konstrukcjami profilowymi. Latwe do budowy, mozliwosc dowolnej rozbudowy, estetyka, funkcjonalnosc po prostu zachod. Budowalem na item w Niemczech. Lepszego nie ma, a ze cena.... mowi sie ze biednego nie stac na tanie. Jak wam puszcza zlaczki przy silniku bo tanioche wybraliscie to bedzie pozamiatane...
Oczywiście też polecam M542- lepiej odżałować swoje i kupić raz a dobrze, w razie czego sterownik przeżyje na pewno nie jedną maszynkę.
Sam posiadam taki zestaw czyli M542 i silniki 3Nm 4.2A i fajnie to działa (na razie na sucho ale nie długo na pewno się przekonam co potrafi to )
P.S.
Widzę kolega z Zielonej Góry prawie jak sąsiad
Przepraszam za troszeczkę zaniedbany temat przeze mnie.
Odgrzewam kotlecika, maszynka pracuje po wielu zmaganiach nerwach i nie powiem czego jeszcze przeglądając ogrom internetu napotkałem na fajnego typu rozwiązanie odnoście krańcówek które to troszkę u mnie nie działają tak jak powinny (mam nadzieję że to wina krańcówek). rozwiązanie to mi się podoba, ale nie wiem jak to podłączyć pod ssk Mb01 od sponsora forum.
Te z pierwszych postów tematu są NO ale normalna koleja rzeczy jest to ze producent wypuscil tez wersje NC podlaczasz tak jak zwykla krancowke tylko do tej musisz doprowadzic jeszcze zasilanie
a tak w ogole to jest mnostwo tego typu czujnikow, nie wiem czym oni sie tak podniecaja, pewnie da sie znalezc teraz jakis bardziej czuly w lepszej cenie, lub nawet da sie zamlowic jako "sample"
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!