nie nie mam... a faktycznie, przypomniałeś mi jak gościu z mixpolu mi pisał że potrzebne tylko trafo 100W
[ Dodano: 2010-03-09, 17:36 ]
Naszła mnie taka myśl: z informacji zawartych
TU ... wynika że jak wzeme silniki 2.1A, 3.86 V to napiecie wyjsciowe zasilacza - napiecie zasilania silnika powinno być 3.86 x 20 = 77 V. Ale chciałem sterownik Alfa 3G a tam na silniki jest 30 V. Producent mi napisał że potrzebne jest trafo 24V 100W. Z jakichś tam wzorów wyszło mi że moje silniki potrzebowałyby 6,75A, a to trafo da mi chyba okolo 4,2A z tego co liczę. Czy ten sterownik nie jest za słaby do tych silnikow? Bo jak by potrzybowaly ok 77V a sterownik da 30V to ja tak nie chce. I czy to że sterownik daje o połowę mniej nie sjest przyczyną tego że na ty sterowniku nie da się uzyskać "oszałamiających " prędkości ??
ps. pewnie coś źle liczę , także proszę mnie poprawić.
[ Dodano: 2010-03-10, 07:53 ]
To ja sobie sam odpowiem

No dobra kolega markcomp mi pomogl

z tego co zrozumialem ten scalak zastosowany w sterowniku nie pozwala na wyzsze napiecia, dlatego predkosci nie beda najwieksze. ale jakby zastosowal sterownik pozwalajacy na 40V byloby w sam raz

Tak czy inaczej jest tak jak pisali inni o Alfa 3G , czyli predkosci rzedu 1200 -1500 mm/min.
[ Dodano: 2010-04-03, 16:02 ]
Witam!
Przekroczyłem termin

Na święta miało być gotowe. No, ale chociaż zakupy zakończone jak na razie.
Ogólnie to idzie ja po grudzie, brak parku maszynowego daje się mocno we znaki. No, ale cóż jak już zacząłem to trzeba skończyć
Przedstawiam parę aktualnych fotek, jeszcze brakuje kilkunastu śrubek tam i ówdzie: