Zienek pisze:W zeszłym tygodniu był u nas Rywal RHC z pokazówką Thermal Dynamics (teraz już ponoć Viktor) - ręcznym agregatem 120A i du**. Strasznie to cięło.
http://victortechnologies...prodID=1-1331-2
Mam nadzieję, że Twoje agregaty są o poziom technologiczny wyżej pomimo swojego wieku, bo ja się na tym pokazie zawiodłem.
To są zupełnie inne sprzęty, inne palniki. Widziałem elementy cięte AutoCutem tylko, że 200A (również ze starszej serii niebieskiej) z tym samym palnikiem XT-301 i wyglądało to naprawdę ładnie. Krawędzie kwasiaka z WMSem - również akceptowalnie dla mnie - a jestem wybredny w kwestii jakości cięcia. Operator mówił, że stosują wyłącznie blachę laserową RAEX 250 C LASER oraz RAEX 355 C LASER. Powtarzalność detali i ich krawędzie wychodziły bardzo dobrze. Przy tych samych parametrach - po założeniu arkusza taniej, importowanej ze wschodu- -różnica była znacząca.
Ale po regulacji przez operatora prędkości cięcia, prądu i mieszanki gazów - uzyskał również zadowalającą jakość.
Uważam zatem, że większość zależy od doświadczenia operatora, programu i jakości materiału.
Także po zamontowaniu na maszynę agregatu zobaczymy co uda się wycisnąć z tego pudełka