Przy kolejnej zabawce mam możliwość dość prostego smarowania nakrętki kulowej pod ciśnieniem. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie ? Usuwać zgarniacze dla lepszego przepływu ? Kulek nie wypłucze ?
Smarowanie nakrętki kulowej.
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Smarowanie nakrętki kulowej.
Witam.
Przy kolejnej zabawce mam możliwość dość prostego smarowania nakrętki kulowej pod ciśnieniem. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie ? Usuwać zgarniacze dla lepszego przepływu ? Kulek nie wypłucze ?
Tagi:
-
251mz
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
a chcesz zrobić smarowanie otwarte czy zamknięte?Witam.
Miałem duże centrum cnc... , jeśli chcesz wkleje zdjęcie jego...
Było na śrubach kulowych f50 i wałkach podpartych fi80 .
Cała maszyna była smarowana centralnie i wydawało mi się ,że miała obieg zamknięty..
-
251mz
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Nasuwa się jeszcze jedno pytanie.kamar pisze:Nie bardzo widzę układ otwarty pod dość sporym, stałym ciśnieniem
Jakie masz zakończenia nakrętek - zgarniacze .
Widziałem nakrętki w których uszczelniacze były gumowe i podejrzewam ,że jakiekolwiek większe ciśnienie po prostu je wypluje.
Mam jeszcze 2 fajne nowe kule fi40 od japońskich tokarek...
Wykonanie klasa sama w sobie i zakończenia teflonowe.
Tak ,że w takim wypadku podejrzewam ,że wytrzyma smarowanie...