myślę właśnie nad osłonami dla maszyny coś tam narysowałem ale średnio mi się to podoba czy koledzy maja jakieś pomysły proszę o naniesienie zmain na rysunku lub zdjęcia innych maszyn
Ta rynna powinna być połączona z osłonami inaczej będa wióra mogły nie wpadać do niej dodatkow może być problem z chlapaniem podczas spłyniecia chłodziwa do rynny
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :]
Prawda jest taka że wióra to nie kulki i tak same nie będą chciały spadać do pojemnika chyba ze będzie dobrze chłodziwem polewał lub zapewnisz spory kąt spadu tych osłon
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Każde rozwiązanie bedzie dobre byleby było skuteczne. W związku z tym że każda maszynka jest inna będziesz musiał sam powalczyć, ale to jest dość banalny problem i napewno dasz radę.
Kurde, zrobiłeś maszynkę od podstaw która dodatkowo działa i twierdzenie że kawał blachy który wyłapie spływającą ciecz jest problemem to normalne przegięcie. Kombinuj.
Nie rób dziur w wannie - bedzie kapać wokół nogi
Trzeba zakończyć słupki powierzchnią nośną i dopiero na blachę postawić maszynkę
Albo skierować spływ wokół ramy ale w kontrolowany sposób.
Załączniki
całość.JPG (55.46 KiB) Przejrzano 1355 razy
krawedzie spływu.JPG (32.57 KiB) Przejrzano 1361 razy