witam
jaką srednice powinien miec otwór w takiej oprawce jeśli ma trzymac wałek o średnicy 63mm??
oprawka , zacisk,uchwyt
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
oprawka , zacisk,uchwyt
- Załączniki
-
- oprawa.JPG (8.07 KiB) Przejrzano 2708 razy
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Ja bym to zrobił tak wywiercił otwór o średnicy 63 następnie rozciął to tak aby pomiędzy od góry położyć wałek i przycisnąć go górną częścią mocowania. Szczelina po cięciu zapewni możliwość docisku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Skręć to razem wkładając pomiędzy te dwa elementy podkładki na śrubach służących do skręcenia i wywierć otwór pod wałek po wywierceniu usuń podkładki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
dodałbym:
na narożach między otworem a "przecięciem" dałbym promienie (R1, R2) coby nie kaleczyć powierzchni chwytanej i otwór na plusie.
Jak robiłem taki zacisk z duralu z tolerancją +0,02, +0,05 z płyty grubości 25 mm (przecinany po wytoczeniu otworu) to zakleszczał się i ciężko było go założyć na wałek w tolerancji h6 - rozcięcie było 5mm
na narożach między otworem a "przecięciem" dałbym promienie (R1, R2) coby nie kaleczyć powierzchni chwytanej i otwór na plusie.
Jak robiłem taki zacisk z duralu z tolerancją +0,02, +0,05 z płyty grubości 25 mm (przecinany po wytoczeniu otworu) to zakleszczał się i ciężko było go założyć na wałek w tolerancji h6 - rozcięcie było 5mm