JAKIE WRZECIONO CNC
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
JAKIE WRZECIONO CNC
WItam.
Korzystając z chwili wolnego od pracy zawodowej chciałbym zapytać kolegów z forum, jakie polecilibyście wrzecionko do maszynki. Czy chłodzone wodą jak na zdjęciu czy chłodzone powietrzem. Pomału kompletuję elementy do zrobienia nowej maszynki i przymierzam się do zakupu wrzeciona.
Planuję sobie tak amotorsko dla własnych potrzeb coś tam frezować w drewnie, plexa czy trochę w aluminium.
Poradźcie które będzie odpowiedniejsze do takich prac, biorąc pod uwagę parametry techniczne a nie cenę.
Pozdrawiam
Piotr
Korzystając z chwili wolnego od pracy zawodowej chciałbym zapytać kolegów z forum, jakie polecilibyście wrzecionko do maszynki. Czy chłodzone wodą jak na zdjęciu czy chłodzone powietrzem. Pomału kompletuję elementy do zrobienia nowej maszynki i przymierzam się do zakupu wrzeciona.
Planuję sobie tak amotorsko dla własnych potrzeb coś tam frezować w drewnie, plexa czy trochę w aluminium.
Poradźcie które będzie odpowiedniejsze do takich prac, biorąc pod uwagę parametry techniczne a nie cenę.
Pozdrawiam
Piotr
- Załączniki
-
- spindle 2.2kw water cooled.jpg (4.64 KiB) Przejrzano 1731 razy
-
- 2-2kw-air cooled.jpg (13.91 KiB) Przejrzano 1731 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Re: JAKIE WRZECIONO CNC
Lepiej napisz w odpowiednim miejscu forum. Pewnie będzie więcej odpowiedzi.
Ja mam chłodzone wodą. Wiąże się z tym potrzeba dodatkowych elementów chłodzenia. I u mnie potrzeba pompy z ciśnieniem 6 bar, aby uzyskać odpowiedni przepływ.
Może do amatorskiej pracy chłodzone powietrzem będzie korzystniejszym rozwiązaniem.
Robert
Ja mam chłodzone wodą. Wiąże się z tym potrzeba dodatkowych elementów chłodzenia. I u mnie potrzeba pompy z ciśnieniem 6 bar, aby uzyskać odpowiedni przepływ.
Może do amatorskiej pracy chłodzone powietrzem będzie korzystniejszym rozwiązaniem.
Robert
-
- Kontakt:
Witam.
Właśnie po napisaniu posta zorientowałem się że mogłem wstawić w innym miejscu, ale to nic. w każdym razie dzięki za podpowiedź.
pozdrawiam
Piotr
Właśnie po napisaniu posta zorientowałem się że mogłem wstawić w innym miejscu, ale to nic. w każdym razie dzięki za podpowiedź.
pozdrawiam
Piotr
-
- Kontakt:
Zamówiłem mokre wrzeciono, więc zamykam temat.
Wszystkim dziękuję
Wszystkim dziękuję
-
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Model? 
Chińskie nie maja modeli.
Miałem już trzy wrzeciona. Próba mała, ale wydaje mi się, że najlepsze to takie, które w logo ma skrzydła.

Robert

Chińskie nie maja modeli.

Robert
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Ja mam takie bez napisów 2,2kW i działa już hoho... niepamietam ale ze 5 lat bedzie. Łożyska już coś gorzej brzmią, ale jedzie jak ruski czołg
Inwerter marki Huang-yang również bez zarzutu.

Jest robota - jest pinonc 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
dzięki,
Ma to cokolwiek wspólnego z bryzgoszczelnością ? właśnie wybrałem takie ze skrzydełkami tylko 105 średnicy 3kw na 400v.. zobaczymy co chińczyk odpisze
Ma to cokolwiek wspólnego z bryzgoszczelnością ? właśnie wybrałem takie ze skrzydełkami tylko 105 średnicy 3kw na 400v.. zobaczymy co chińczyk odpisze