Dać się da, ale:
Co innego robić detal do np.jakiegoś łóżka (ogólnie mebli) , a co innego detal/model techniczny gdzie wymagane są raczej dokładne wymiary.
W przykładowym łóżku, jak ci wyjdzie niezbyt dokładny obrys i rozminiesz się z wymiarem nawet o 1mm, to nic się nie stanie.
Tu podstrugasz, tam zeszlifujesz i będzie OK.
Natomiast w Twoim przypadku byłoby lepiej, żeby detal miał wymiary z tolerancją np. 0.2 - 0.3mm.
Dodatkowo dochodzi jeszcze fakt, ze robiłeś zdjęcie (chyba) aparatem fotograficznym, a to nie najszczęśliwsze rozwiązanie bo zawsze w takich przypadkach będzie wychodziła dystorsja, a im bliżej obiektu fotografowanego, tym ta dystorsja większa, więc jeśli się tylko da, to takie rzeczy dobrze jest po prostu zeskanować zwykłym skanerem.
Po zeskanowaniu wrzucamy bitmapę do CAD-a (albo jeszcze lepiej CorelDraw) obrysowujemy ręcznie wektorami, jeśli trzeba to skalujemy zgodnie z rzeczywistymi wymiarami, chociaż po skanowaniu są to zazwyczaj bardzo małe (wręcz niezauważalne) różnice i dopiero wtedy wrzucamy takie wektory do jakiegoś modellera.
To co napisałem powyżej, to i tak w dość dużym skrócie.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-02-16, 23:12 ]
@kuba575
Tak sobie dzisiaj z nudów siadłem przed kompem i z tego Twojego zdjęcia wymodziłem coś takiego.