Frez zespolony
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 75
- Kontakt:
Frez zespolony
Witam.
Potrzebuję wymodzić taki frez zespolony :
https://a360.co/2GgEMgD
Niby nic ale średnica zewnętrzna nie może przekroczyć 22 mm.
Praca tylko w alu. Jakieś inne pomysły ?
Potrzebuję wymodzić taki frez zespolony :
https://a360.co/2GgEMgD
Niby nic ale średnica zewnętrzna nie może przekroczyć 22 mm.
Praca tylko w alu. Jakieś inne pomysły ?
-
- Posty w temacie: 42
-
Re: Frez zespolony
Takie cuś kamar wrzucił:

Ja bym brał HSS-a albo frez VHM i go wyszlifował na osi obrotowej na szlifierce albo ponacinał na osi obrotowej na drutówce.

Ja bym brał HSS-a albo frez VHM i go wyszlifował na osi obrotowej na szlifierce albo ponacinał na osi obrotowej na drutówce.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
No to mój telefun tego nie ogarnia.
w rozwiertaku masz Łysinki, lepiej zrób z frezu. Wywal co 2 ostrze, będziesz miał mniejszy moment.
Czemu akurat 22?
w rozwiertaku masz Łysinki, lepiej zrób z frezu. Wywal co 2 ostrze, będziesz miał mniejszy moment.
Czemu akurat 22?
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Jak napędzać? Można tak:
Robiłem takie kółeczko jakiś czas temu, nacinane na drutówce zęby, gwint, piec, później wprasowany pierścień oporowy. Średnica zewnętrzna niecałe 12mm. Nacięcia na gwincie w niczym nie przeszkadzały.
Nie mniej uważam że najlepsze efekty i tak da ponacinanie na drutówce gotowego frezu. Jak boisz się, że pęknie, możesz zaszlifować końcówkę pod łożysko, jak w narzędziach stolarskich.

Dodane 1 minuta 21 sekundy:
Ok, w międzyczasie wrzuciłeś model

Robiłem takie kółeczko jakiś czas temu, nacinane na drutówce zęby, gwint, piec, później wprasowany pierścień oporowy. Średnica zewnętrzna niecałe 12mm. Nacięcia na gwincie w niczym nie przeszkadzały.

Nie mniej uważam że najlepsze efekty i tak da ponacinanie na drutówce gotowego frezu. Jak boisz się, że pęknie, możesz zaszlifować końcówkę pod łożysko, jak w narzędziach stolarskich.

Dodane 1 minuta 21 sekundy:
Ok, w międzyczasie wrzuciłeś model