mam chyba bzika na punkcie sterowania kazda ruchoma osią. kupiłem sobie taka przecinarke do płytek, tyle ze załoze tarczę do cięcia aluminium i naped podłuzny na srubie kulowej (mam takowa pod ręką) wykorzystam lekko walniety układ z mixpolu (oś Y jest spalona a wykorzystam tylko x) i silniczke 1,89Nm.
przeznaczenie do przecinania pasów blachy aluminiowej, kanciaków itp.
recznie sie posuwu nie da ustalic bo albo przyhamuje tarcze (napęd 1,5kW) albo co gorsza szarpnie, a tak przy ustalonym posuwie powiedzmy 50mm/min utnie sie bez zbednych komplikacji, załączam fotke.
piła formatowa cnc
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
piła formatowa cnc
- Załączniki
-
- formatowka1.JPG (53.56 KiB) Przejrzano 3001 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
dlaczego śruba kulowa co z tego ze ja masz ? dostałeś ją ? a jeśli nawet to rozsądniejsze było by sprzedanie jej i kupienie trapezowej szczególnie że miał byś mniejszy skok kulowe to zazwyczaj skok powyżej 5mm a taka pila raczej będzie powolna
widząc budowę tej maszyny to zamierzając ciąć aluminium wolał bym pospawać coś samemu szczególnie w twoim przypadku ....
widząc budowę tej maszyny to zamierzając ciąć aluminium wolał bym pospawać coś samemu szczególnie w twoim przypadku ....
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
prowadnice tu sie nie nadają do niczego, cały mostek trzeba zrobic na "normalnych" prowadnicach.
oryginalnie 4 łozyska w jakis rowkach w profilu. napęd bardzo ładnie rozwiązany i zostanie po prostu przełozony
[ Dodano: 2008-03-08, 18:35 ]
przerobiłem rame od termika na piłe, sterowanie z mixpolu troche cienkie, musze pomyslec o m542, predkosc cięcia 50mm/min - profil stalowy scianka 4mm - tarcza do ciecia alu jeszcze nie dotarła, a skoro w stali daje rade to czemu by nie w alu
oryginalnie 4 łozyska w jakis rowkach w profilu. napęd bardzo ładnie rozwiązany i zostanie po prostu przełozony
[ Dodano: 2008-03-08, 18:35 ]
przerobiłem rame od termika na piłe, sterowanie z mixpolu troche cienkie, musze pomyslec o m542, predkosc cięcia 50mm/min - profil stalowy scianka 4mm - tarcza do ciecia alu jeszcze nie dotarła, a skoro w stali daje rade to czemu by nie w alu

- Załączniki
-
- formatowka8.JPG (42.7 KiB) Przejrzano 2945 razy
-
- formatowka7.JPG (43.81 KiB) Przejrzano 2920 razy
-
- formatowka6.JPG (49.64 KiB) Przejrzano 2927 razy
-
- formatowka5.JPG (39.8 KiB) Przejrzano 2920 razy
-
- formatowka4.JPG (52.56 KiB) Przejrzano 2928 razy
-