W ramach wstępu....
Nadszedł czas dłuższych wieczorów i do głowy przyszedł pomysł stworzenia swojej pierwszej "maszyny" cnc. Na początek chciałbym zbudować coś co chociaż potrafiło by narysować na kartce papieru zadany rys.
Z mechaniką problemu myślę że nie będzie (trochę praktyki człowiek ma i poczytał na forum), wstępną wizję projektu już mam, jednak jeśli chodzi o elektrykę, elektronikę i sterowanie to moja wiedza jest na poziomie podstaw z podstaw.
Fora, wujek google pozwoliły na zdobycie trochę wiedzy i zdobywanie jej dalej.
Na razie jestem na etapie takim że kupiłem płytkę arduino uno + cnc shield v3 + sterowniki A4988 - (teraz już wiem że można by lepsze coś ale... może się uda wystartować na tym) oraz silniki krokowe 0,78Nm.
A teraz sedno sprawy....
Proszę o pomoc w weryfikacji elementów na zasilacz. Na razie udało mi się skomponować coś takiego:

Czy to w ogóle ma prawo zadziałać z podanymi silnikami i cnc shield v3 czy może lepiej kupić coś gotowego - choć powiem że wolałbym zbudować sam - większa satysfakcja

Pozdrowienia dla wszystkich.
Prośba dla administratorów, jeśli post zawiera błędy bądź jest umieszczony w złym miejscu proszę o informację abym mógł to popoprawiać.