Tokarka CU 580 M
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: Tokarka CU 580 M
Witam Panowie,
Pomóżcie co do zaznaczonej wajchy...
jechałem gwinty i dojechałem do oporu. Nie mogłem ruszyć suportem wogóle w żadną stronę ani tą wajchą.
Po ciężkiej próbie udało mi się ją ruszyć do góry i mogę toczyć tylko. Gdy przełączam w dół na śrube nie reaguje już wogóle. Panowie czy coś zepsułem? Własnymi siłami to naprawię?
Pomóżcie co do zaznaczonej wajchy...
jechałem gwinty i dojechałem do oporu. Nie mogłem ruszyć suportem wogóle w żadną stronę ani tą wajchą.
Po ciężkiej próbie udało mi się ją ruszyć do góry i mogę toczyć tylko. Gdy przełączam w dół na śrube nie reaguje już wogóle. Panowie czy coś zepsułem? Własnymi siłami to naprawię?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Śruba się obraca ? jeśli nie to pewnie ściąłeś bezpiecznik (taki kołek łączący śrubę z wałkiem wychodzącym z skrzynki posuwów). Jeśli śruba się obraca to coś się stało z nakrętką dwudzielną i trzeba będzie zdjąć skrzynkę i zobaczyć.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Cześć, powie mi ktoś jakie elektropompki chłodziwa stosowano w tych tokarkach? Czechosłowacke MEZ czy elprom bułgarskie?
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Mam możliwość kupienia takiej tokarki, w stanie "do remontu" - co o tym sądzicie? Jaka byłaby rozsądna cena?