Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

Dyskusje na temat maszyn HAAS

jtools
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 1
Posty: 41
Rejestracja: 24 sty 2014, 07:52
Lokalizacja: szczecin
Kontakt:

#11

Post napisał: jtools » 05 mar 2015, 22:45

Witam.

Czy aplikacje nadal działają??
Mam problem ze ściągnięciem...



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 5501
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#12

Post napisał: WZÓR » 25 cze 2017, 07:34

Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas
Na komputerze stacjonarnym (32 bit) działa bez zarzutu ...... , wrzuciłem te symulatory do nowego laptopa (64bit) i przy użyciu niekiedy się wiesza .
..... , a czemu? :grin:

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


wiktoriano
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 2
Posty: 65
Rejestracja: 23 cze 2009, 07:27
Lokalizacja: Andrychów

#13

Post napisał: wiktoriano » 28 cze 2017, 07:09

Alarm - W axis disabled

W parametrach albo ustawieniach da się to zmienić?

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 5501
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#14

Post napisał: WZÓR » 28 cze 2017, 22:07

wiktoriano pisze:Alarm - W axis disabled

W parametrach albo ustawieniach da się to zmienić?
Czy Twoje pytanie dotyczy symulatora?

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


wiktoriano
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 2
Posty: 65
Rejestracja: 23 cze 2009, 07:27
Lokalizacja: Andrychów

#15

Post napisał: wiktoriano » 29 cze 2017, 06:18

Tak, symulatora.
Działa Ci U i W w symulatorze?

Pytanie dotyczące maszyny, w symulatorze działa mi "GOTO1", a w maszynie wyskakuje błędny kod :(

WTF?

Polityka tej firmy to jakaś porażka...
Gdy wpisuję GOTO to wyskakuje komunikat "Błędny kod"
Przy włączonych makrach działa, mogli by chociaż napisać, że są makra nieaktywne... ale nie bo trzeba zadzwonić do nich...

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 5501
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#16

Post napisał: WZÓR » 29 cze 2017, 10:17

U mnie działa.

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


Steryd
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 554
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#17

Post napisał: Steryd » 05 gru 2017, 13:11

Archeologia LVL 10.
czy ktoś miał taki objaw, że przy włączeniu obrotów pojawiał się błąd wyboru zakresów?
Który parametr ewentualnie zmienić, żeby nie było zmiany biegów? Próbowałem ustawić lowgear na maksymalne obroty, ale i tak nic nie dało... może zmienić nr wrzeciona..?
problem w symulatorze Mill.
Można?
Morzna!!!


mryellow
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 3
Posty: 38
Rejestracja: 01 lip 2017, 13:41
Lokalizacja: KATOWICE

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#18

Post napisał: mryellow » 06 gru 2017, 20:27

wie może ktoś czemu przy uruchomieniu tokarki wyświetlają mi się czarne pola na panelu?


mryellow
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 3
Posty: 38
Rejestracja: 01 lip 2017, 13:41
Lokalizacja: KATOWICE

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#19

Post napisał: mryellow » 11 gru 2017, 06:09

wiktoriano - mam ten sam problem z makrami tj. na maszynie wyskakuje błędny kod. Jak sobie z tym poradziłeś?


Steryd
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 554
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#20

Post napisał: Steryd » 13 gru 2017, 11:27

włącz obsługę makr w parametrach.
Inna kwestia- nie wiem, czy tylko ja tak mam , ale w wyświetlaniu pozycji pokazuje mi współrzędne w skali 0.1 (nawet w przesunięciach bazy) gdzieś się to da przestawić, czy po prostu z tym żyć? (próbowałem zrobić domyślną skalę x10, i wyświetlanie było ok, tylko pierwszy ruch i jestem na zderzaku ;) )
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”