Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

Dyskusje na temat maszyn HAAS

mryellow
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 108
Rejestracja: 01 lip 2017, 13:41
Lokalizacja: KATOWICE

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#21

Post napisał: mryellow » 13 gru 2017, 19:54

też mi tak pokazuje. Jak się włącza obsługę makr? Wystarczy podać kodzie: #22=1 ? Nic na ten temat nie ma w instrukcji.



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5998
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re:

#22

Post napisał: WZÓR » 09 sty 2018, 17:21

WZÓR pisze:
25 cze 2017, 07:34
Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas
Na komputerze stacjonarnym (32 bit) działa bez zarzutu ...... , wrzuciłem te symulatory do nowego laptopa (64bit) i przy użyciu niekiedy się wiesza .
..... , a czemu? :grin:

Mariusz.
Rzadko z niego korzystam , ale i na stacjonarnym już fiksuje.

https://zapodaj.net/25631fbcd77e3.jpg.html

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


jankowalskigodzinski
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 58
Rejestracja: 16 sty 2018, 08:28

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#23

Post napisał: jankowalskigodzinski » 12 lut 2018, 23:14

Znalazłem działający symulator Tokarki HAAS. Przynajmniej u mnie na Windows10 XD. Ten symulator co wrzucił gość wcześniej nie chciał mi działać. Także jeżeli też ktoś miał z nim problem to może spróbować tego.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... EhCUXN0bG8


Gucio85
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 16
Rejestracja: 11 lip 2012, 11:49
Lokalizacja: Ciechanów
Kontakt:

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#24

Post napisał: Gucio85 » 10 mar 2018, 17:16

Witam. Czy można tego w robocie legalnie używać? Nigdzie żadnych informacji o legalności itp...

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 392
Rejestracja: 04 cze 2007, 17:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#25

Post napisał: ryby007 » 11 mar 2018, 15:38

Raczej to nie jest opensource 😀
:mrgreen:


Gucio85
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 16
Rejestracja: 11 lip 2012, 11:49
Lokalizacja: Ciechanów
Kontakt:

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#26

Post napisał: Gucio85 » 12 mar 2018, 09:43

To skąd to ludzie biorą?
Od miesiąca pracuje w firmie gdzie jest kilka tokarek i frezarek Haasa (i sporo maszyn z fanuc) i przed wrzuceniem programu bym chcial go sprawdzic żeby zbednie maszyny nie wstrzymywac na poprawkach, a duzo macro uzywam i roznie to bywa z poprawnością programu... taki symulator to skarb po konfiguracji. W domu czasami cos sprawdze a w pracy to niebardzo...

A, na win 7 64bit po jakims czasie mocno obciaza kompa mino ze nic nie robie w programie

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 5998
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#27

Post napisał: WZÓR » 12 mar 2018, 15:55

Gucio85 pisze:
12 mar 2018, 09:43
To skąd to ludzie biorą? .....
Ostatnio stąd. :D

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”