Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

Dyskusje na temat maszyn HAAS

mryellow
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 134
Rejestracja: 01 lip 2017, 14:41
Lokalizacja: KATOWICE

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#21

Post napisał: mryellow » 13 gru 2017, 19:54

też mi tak pokazuje. Jak się włącza obsługę makr? Wystarczy podać kodzie: #22=1 ? Nic na ten temat nie ma w instrukcji.



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 7996
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re:

#22

Post napisał: WZÓR » 09 sty 2018, 17:21

WZÓR pisze:
25 cze 2017, 08:34
Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas
Na komputerze stacjonarnym (32 bit) działa bez zarzutu ...... , wrzuciłem te symulatory do nowego laptopa (64bit) i przy użyciu niekiedy się wiesza .
..... , a czemu? :grin:

Mariusz.
Rzadko z niego korzystam , ale i na stacjonarnym już fiksuje.

https://zapodaj.net/25631fbcd77e3.jpg.html

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki


jankowalskigodzinski
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 62
Rejestracja: 16 sty 2018, 08:28

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#23

Post napisał: jankowalskigodzinski » 12 lut 2018, 23:14

Znalazłem działający symulator Tokarki HAAS. Przynajmniej u mnie na Windows10 XD. Ten symulator co wrzucił gość wcześniej nie chciał mi działać. Także jeżeli też ktoś miał z nim problem to może spróbować tego.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... EhCUXN0bG8


Gucio85
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 17
Rejestracja: 11 lip 2012, 12:49
Lokalizacja: Ciechanów
Kontakt:

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#24

Post napisał: Gucio85 » 10 mar 2018, 17:16

Witam. Czy można tego w robocie legalnie używać? Nigdzie żadnych informacji o legalności itp...

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 456
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno
Kontakt:

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#25

Post napisał: ryby007 » 11 mar 2018, 15:38

Raczej to nie jest opensource 😀
W-T-C ®
https://1drv.ms/f/s!AoMcp_0y4nYkb5WJ3UtJdxSjqTE?e=hoESQ2


Gucio85
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 17
Rejestracja: 11 lip 2012, 12:49
Lokalizacja: Ciechanów
Kontakt:

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#26

Post napisał: Gucio85 » 12 mar 2018, 09:43

To skąd to ludzie biorą?
Od miesiąca pracuje w firmie gdzie jest kilka tokarek i frezarek Haasa (i sporo maszyn z fanuc) i przed wrzuceniem programu bym chcial go sprawdzic żeby zbednie maszyny nie wstrzymywac na poprawkach, a duzo macro uzywam i roznie to bywa z poprawnością programu... taki symulator to skarb po konfiguracji. W domu czasami cos sprawdze a w pracy to niebardzo...

A, na win 7 64bit po jakims czasie mocno obciaza kompa mino ze nic nie robie w programie

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 7996
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#27

Post napisał: WZÓR » 12 mar 2018, 15:55

Gucio85 pisze:
12 mar 2018, 09:43
To skąd to ludzie biorą? .....
Ostatnio stąd. :D

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki

Awatar użytkownika

pasierbo
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 638
Rejestracja: 03 lut 2008, 23:24
Lokalizacja: Lublin

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#28

Post napisał: pasierbo » 30 wrz 2018, 18:04

Witajcie, jak czarny ekran to prawdopodobnie nie macie w folderze memory pliku lathe_bbu.


navis
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 4
Rejestracja: 08 lis 2017, 23:14

symulator tokarki haas na komputer

#29

Post napisał: navis » 27 sie 2020, 11:05

Witam

posiada ktoś symulator tokarki haas na komputer, pobierałem kiedyś ale komputer jest po formacie i wszystko utracone

podrawiam


FRG
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 14
Rejestracja: 03 maja 2024, 18:50
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Symulator Lathe V9.1 oraz Mill V16.1 Master Haas

#30

Post napisał: FRG » 01 cze 2024, 17:26

abik81 pisze:
27 cze 2013, 19:06
Witam,
Zgodnie z obietnica, ponizej zamieszczam linki do symulatorow Haas, sa to oficjalne apki. Z gory uprzejmie prosze o nie rozpowszechnianie na innych portalach.
Sa to wersje pod windowsa.
Nie wymaga cracka ani nawet instalacji.
Pobieramy wszystkie pliki/ foldery z wybranej wersji (tokarka lub frezarka) i wrzucamy do nowego - stworzonego przez nas folderu.
Odpalamy aplikacje i cieszymy sie panelem Haasa na naszym komputerku.

Napisane programy mozemy sprawdzic w trybie grafiki, tak jak na maszynie.

Uzywajac F1 i kopiujac pliki na USB lub Harddrive (identycznie jak na maszynie) mamy mozliwosc skopiowania napisanego przez nas programu do maszyny. Podobnie w druga strone - programy z maszyny mozemy wrzucic do jednego z wymienionych powyzej folderow i edytowac w symulatorze.

Tokarka
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

Frezarka
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

Zycze milej zabawy i pozdrawiam
Andrzej
Ps. Przepraszam za brak polskich znakow (taka winda w pracy...)

W ramach uzupelnienia:
Jezli napotkacie problemy z uruchomieniem prosze sie upewnic, ze poszczegolne pliki znajduja sie we wlasciwych folderach. (taka konfiguracja jak na dysku, ktory udostepniam)
Witam serdecznie. Czy ten symulator frezowania jest aktualny? Jak go pobrać ? Przekierowuje mnie do innej strony i nici.. Możesz wysłać ten plik na email?
Pozdrawiam Tomassz

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”