Sterownik na TA8435

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

pukury
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6587
Rejestracja: 23 lis 2004, 22:41
Lokalizacja: kraków

#111

Post napisał: pukury » 24 lis 2011, 23:54

witam.
czegoś nie rozumiem - to są układy cyfrowe .
więc poziomy też są cyfrowe - H i L .
z procka również wychodzi H i L .
więc o co chodzi ?
pozdrawiam .


rebeliant

Tagi:


mareckimm
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 24 lis 2011, 09:39
Lokalizacja: Legnica

#112

Post napisał: mareckimm » 25 lis 2011, 00:10

No tak racja, wychodzi albo H albo L ale wychodzi też jakiś prąd i chodzi mi o to żeby nie wyszedł za duży.


Autor tematu
Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 47
Posty: 4017
Rejestracja: 15 lis 2006, 22:01
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#113

Post napisał: Leoo » 25 lis 2011, 10:38

Wydajność prądowa uC wystarczy na podłączenie 20 takich sterowników, więc proszę podłączyć i nie martwić się.


Dagome
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 197
Rejestracja: 10 lis 2011, 16:03
Lokalizacja: Jeżograd

#114

Post napisał: Dagome » 16 sty 2012, 20:40

Mam pytanie można zamienić TA8435H na TB6560 w sterowniku kolegi Ottopa? Obiło mi się o uszy, że ten drugi jest poprawioną wersją pierwszego.
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.


Autor tematu
Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 47
Posty: 4017
Rejestracja: 15 lis 2006, 22:01
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#115

Post napisał: Leoo » 16 sty 2012, 22:40

Dagome pisze:Mam pytanie można zamienić TA8435H na TB6560 w sterowniku
To dwa różne układy, zamiana nie jest możliwa.


Dagome
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 197
Rejestracja: 10 lis 2011, 16:03
Lokalizacja: Jeżograd

#116

Post napisał: Dagome » 17 sty 2012, 17:57

Szkoda, czyli czeka mnie sprowadzanie z Chin :twisted: 40zł na rynku krajowym to zdzierstwo :???: .

Jakiej wielkości radiator zastosować? Mam zamiar zastosować silniczki na 1,63A i potraktować je z ~33V.

Myślałem nad jednym dużym który byłby ścianką skrzynki sterowniczej tylko pytanie jaki duży. Warto stosować silikonowe podkładki między czipsetem a radiatorem?

Pozdrawiam Dago :cool:
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.


Autor tematu
Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 47
Posty: 4017
Rejestracja: 15 lis 2006, 22:01
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#117

Post napisał: Leoo » 17 sty 2012, 23:27

http://sklep.monster.pl/TA-8435H-SQL-25 ... 1653).aspx
TA8435 najwyraźniej wychodzi z obiegu.
Ewentualnie na Alledrogo można kupić TB6560 za 18pln plus elementy i płytka za 20pln.


picek93
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 11
Rejestracja: 11 sty 2011, 15:36
Lokalizacja: Częstochowa

#118

Post napisał: picek93 » 22 sty 2012, 13:19

Kurde czy ten układ jest aż tak drogi 112 zł
http://www.tme.eu/pl/katalog/?idp=1&sea ... h%3Dta8435

?


Autor tematu
Leoo
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 47
Posty: 4017
Rejestracja: 15 lis 2006, 22:01
Lokalizacja: Tarnobrzeg

#119

Post napisał: Leoo » 28 sty 2012, 18:21

Na prośbę jednego z Kolegów zamieszczam wydruki dla trzech lub sześciu płytek.
W ustawieniach wydruku należy pamiętać o wyłączeniu skalowania.
Obrazek
Załączniki
TA8435V3.pdf
(135.88 KiB) Pobrany 211 razy
TA8435V6.pdf
(269.49 KiB) Pobrany 219 razy

Awatar użytkownika

dudis69
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1418
Rejestracja: 15 lis 2010, 20:18
Lokalizacja: okolice

#120

Post napisał: dudis69 » 28 sty 2012, 18:37

Leoo pisze:TA8435 najwyraźniej wychodzi z obiegu.
Właśnie z twojego powodu trzymają taką cenę... :wink:
Pozdrawiam Sławek


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”