sterowanie do plazmy - jakie zakupić ?

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.
Awatar użytkownika

neron
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 10
Rejestracja: 08 cze 2007, 01:09
Lokalizacja: Rumia

#21

Post napisał: neron » 03 mar 2010, 10:38

Rayford pisze:
Dostarczam Koledze Winklerowi co jakiś czas postprocesory
Na prawdę piszesz postprocesory dla niego...? a ja myślę sobie czemu nie umie odpowiedzieć na nie które pytania... a on korzysta z twojej wiedzy... :)

nie będę tego komentował.



Tagi:

Awatar użytkownika

Rayford
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5
Posty: 846
Rejestracja: 03 paź 2006, 20:45
Lokalizacja: Gołdap

#22

Post napisał: Rayford » 03 mar 2010, 10:56

neron pisze:nie będę tego komentował.
No i się wydało... :oops:

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#23

Post napisał: cnccad » 03 mar 2010, 15:57

No a czy kolego neron nie dostawałeś ode mnie "postprocesorów" i innych komend do sterowników??
Czy nie było tak robione??
Nie twierdzę że piszę coś dla Ciebie, bo tak nie jest. Ale dostarczałem Ci chyba takie rzeczy !!
Ale coś mi się wydaje że kolega szybko zmienia zdanie. To bardzo nie ładnie.

poczytaj gdzie to wyjaśniałem jak to wygląda.

nie piszę dosłownie ...
dostarczam mu kody do maszyn ( postprocesory ) a on je wprowadza do swojego NERON-a


Ale chyba Ci współpraca kolego neron już nie pasuje ...co ??
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 16:17 przez cnccad, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


Autor tematu
numerek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 12
Posty: 1553
Rejestracja: 01 wrz 2005, 00:23
Lokalizacja: trójmiasto

#24

Post napisał: numerek » 03 mar 2010, 16:14

myślę chodziło nie o dostarczanie postprocesorów ale o to że nie potrafili odpowiedzieć na pytania kolegi @Rayford

ale moge sie mylić
jeśli się mylę to rzeczywiście nieładnie
ale poczekajmy na zainteresowanego :)

Awatar użytkownika

Rayford
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5
Posty: 846
Rejestracja: 03 paź 2006, 20:45
Lokalizacja: Gołdap

#25

Post napisał: Rayford » 03 mar 2010, 18:36

numerek pisze:potrafili odpowiedzieć na pytania kolegi @Rayford


tez tak myślę... a że Pan Neron nie wiedział czy za to się obrazić czy nie zostawił to bez komentarza ...

Jeśli kolego neron czujesz sie obrażony to przepraszam ...

Awatar użytkownika

neron
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 10
Rejestracja: 08 cze 2007, 01:09
Lokalizacja: Rumia

#26

Post napisał: neron » 03 mar 2010, 19:18

cnccad - faktycznie dostarczałeś mi pliki NC z różnymi kodami jak i specyfikacje dot. innych komend. cnccad - nie zmieniam zdania. cnccad - Twój wpis został zacytowany przez pomyłkę - za co przepraszam. Bez komentarz miała być tylko wypowiedź kolegi Rayford.
Kolego Rayford - nie czuję się obrażony.

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#27

Post napisał: cnccad » 03 mar 2010, 19:21

ja zaznaczyłem w odpowiedzi na posta że to nie ja piszę te postprocesory ...
Nie robiłem i nie robię czegoś takiego jak przypisywanie sobie nie moich produktów lub sukcesów.
To że wysyłałem to tak … tak było.
Moje postprocesory są zupełnie inne. Ja się nie czuję tutaj winny niczemu.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.

Awatar użytkownika

neron
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 10
Rejestracja: 08 cze 2007, 01:09
Lokalizacja: Rumia

#28

Post napisał: neron » 03 mar 2010, 19:24

no i ok, myślę że sprawa została wyjaśniona.

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#29

Post napisał: cnccad » 03 mar 2010, 19:30

też tak myślę ... bo razem siedzimy w tym bagnie zwanym CNC co w sumie jest nawet przyjemne :wink:

więc mamy wyjaśnione :!:
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


sodano
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 04 cze 2009, 21:10
Lokalizacja: podkarpacie

#30

Post napisał: sodano » 06 mar 2010, 20:39

panowie dla ludzi którzy zajmują sie cnc na codzie :roll: ń i "od święta" potrzebuję pomocy
serwo OSAI oss plus-30 jak to ugryżć jakieś skrypty opis serwisówka uratujecie kilka osób przed bezrobociem

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”