spawanie elektryczne przyczepki typ sam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
a ja sobie zrobilem taką przyczepkę na osi knot, wystarczyło ją tylko przykręcić od góry, kwestia tylko zarejestrowania.
- Załączniki
-
- przyczepa1.JPG (61.65 KiB) Przejrzano 1559 razy
-
- przyczepa2.JPG (52.98 KiB) Przejrzano 1397 razy
-
- przyczepa3.JPG (42.52 KiB) Przejrzano 1402 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Posty w temacie: 2
Jeżeli dobrze widzę to dyszel dospawany jest doczołowo do ramy.
Kolego Bartuss, że maszyny robisz partackie to sprawa Twoja i klientów ale takie coś to gdy się urwie to kogoś zabijesz. I chrzanić wtedy twoje kłopoty ale zycia nie zwrócisz.
Mam nadzieje tylko że diagnosta bedzie miał trochę oleju w głowie i Cię z tą przyczepką za drzwi wywali.
Cholera, dać takiemu spawarkę to gorzej niż kałasznikowa.
Kolego Bartuss, że maszyny robisz partackie to sprawa Twoja i klientów ale takie coś to gdy się urwie to kogoś zabijesz. I chrzanić wtedy twoje kłopoty ale zycia nie zwrócisz.
Mam nadzieje tylko że diagnosta bedzie miał trochę oleju w głowie i Cię z tą przyczepką za drzwi wywali.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
qqaz pisze:Jeżeli dobrze widzę to dyszel dospawany jest doczołowo do ramy.
Zgadzam się z tobą w 100% i nie tylko jeżeli o przyczepkę chodzi

-
- Posty w temacie: 3
Dyszel w przyczepkach tego typu powinien być wykonany jako główna belka konstrukcji - taki kręgosłup od zaczepu po tylne światłaStrumin pisze:czemu ma sie urwać?
Do dyszla spawa się elementy ramy albo podstawy w zależności od przyczepki
i do dyszla spawa się konstrukcję mocowania zawieszenia .
Po jakimś tam czasie pracy metal naokoło spawu może puścić
spaw wytrzyma ale belka do której jest przyspawany dyszel i cały czas szarpany i skręcany w czasie jazdy nie wytrzyma i wyrwie się dziura naokoło spawu
-
- Kontakt:
nie pozwalaj sobie za duzo, wszystkie moje maszynki chodzą i jeszcze was przezyją,lukadyop pisze:Zgadzam się z tobą w 100% i nie tylko jeżeli o przyczepkę chodzi
a nie zastanawialem sie nad przyczepką specjalnie, zrobiona jakies 2 lata temu i stoi sobie, zawsze mozna pod spodem belkę wzdluż przyspawać az do 3/4 dyszla
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 2
kituś-Bartuś to zrób to. Tylko podkuj nie dyszel a boczne zastrzały i tak długo aby pokucia sięgały do bocznych podłużnic po bokach. A przednią pionową ramkę wzmocnić węzłówkami #5mm lub zastrzały tak aby przednia belka ramy zrobiła się trójkątem.bartuss1 pisze:zawsze mozna pod spodem belkę wzdluż przyspawać az do 3/4 dyszla
Bo chciałem w tym roku po Szczelincu połazić a tak będę się bał że na dziurawym zakręcie Twoją przyczepkę spotkam, niekoniecznie z Tobą wcześniej.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
bartuss1 pisze:nie pozwalaj sobie za duzo, wszystkie moje maszynki chodzą i jeszcze was przezyją,lukadyop pisze:Zgadzam się z tobą w 100% i nie tylko jeżeli o przyczepkę chodzi
a nie zastanawialem sie nad przyczepką specjalnie, zrobiona jakies 2 lata temu i stoi sobie, zawsze mozna pod spodem belkę wzdluż przyspawać az do 3/4 dyszla
A coś tak się oburzył, ile ludzi tyle i opinii.