spawanie elektryczne przyczepki typ sam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
-
-
- Posty w temacie: 7
Przyczepka już ocynkowana ale jeszcze nie zarejestrowana
dodaje foty sposobu zamocowania osi - oś VW Golf 4 + sprężyny , amortyzatory od malucha
i oczywiście "bałwanki "

- Załączniki
-
- oś widok z boku.jpg (77.55 KiB) Przejrzano 3939 razy
-
- widok mocowania osi ze środka przyczepki
- oś widok od środka.jpg (79.89 KiB) Przejrzano 5291 razy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Jaki jest przybliżony koszt takiego ocynkowania przyczepy?
Czy gdzieś w okolicach województwa mazowieckiego i ościennych jest taki zakład, któremu można by zlecić cynkowanie?
Akurat mam pomysł na nową przyczepę. Zresztą po ostatniej zimie bardzo rozczarował mnie stan powłok malarskich na mojej zeszłorocznej przyczepie. Cynkal bardzo się popsuł.
Czy gdzieś w okolicach województwa mazowieckiego i ościennych jest taki zakład, któremu można by zlecić cynkowanie?
Akurat mam pomysł na nową przyczepę. Zresztą po ostatniej zimie bardzo rozczarował mnie stan powłok malarskich na mojej zeszłorocznej przyczepie. Cynkal bardzo się popsuł.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Mam 2 pytania do kolego drake325.
1. Z tego co pamientam WW Golf ma inne zamocowanie amortyzatorów do osi (możę się mylę). Czy mocowanie amortyzatorów zostalo przerobione?
2. Widzę że do osi zostało dospawane pole do współpracy z odbojem (bałwankiem). Czy do oryginalnej osi można sobie coś dospawać i nie straci ona statysu części oryginalnej? Czy po takim zabiegu należy poddać ją weryfikacji przez rzeczoznawcę?
1. Z tego co pamientam WW Golf ma inne zamocowanie amortyzatorów do osi (możę się mylę). Czy mocowanie amortyzatorów zostalo przerobione?
2. Widzę że do osi zostało dospawane pole do współpracy z odbojem (bałwankiem). Czy do oryginalnej osi można sobie coś dospawać i nie straci ona statysu części oryginalnej? Czy po takim zabiegu należy poddać ją weryfikacji przez rzeczoznawcę?
- Załączniki
-
- przyczepka.jpg (60.86 KiB) Przejrzano 3826 razy