Kto to powiedział ? Tam jest stożek 1:20 fi 25DamianS pisze:jest tam stożek MT3
Remont tokarka stołowa TOS MN-80 rok produkcji 1966
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 220
- Kontakt:
Przepraszam, przepraszam, mój błąd, przyznaje się. Oczywiście tam jest 1:20 fi 25 nawet w dtr jest jak wół to napisane. Zaćmienie umysłu,
Niestety u mnie to częste, ale nie zapomniałem o fotkach tych kartoników symulujących uchwyty pod liniały.

Oczywiście kartoniki nie mają grubości stąd nie układa się to tak jak powinno, będę to wycinał z takiej blachy by pasowało, oraz będą podkładki niezbędne i elementy do mocowania liniału z częścią ruchomą. Ponadto do zdjęcia użyłem liniałów z za długą szyną przez co na przykład wchodzą w konflikt z przestrzenią konia ale jak się dobierze ich długość odpowiednio to tak to pomyślałem by nie było żadnych kompromisów użytkowych względem tokarki bez nich.
Niestety u mnie to częste, ale nie zapomniałem o fotkach tych kartoników symulujących uchwyty pod liniały.

Oczywiście kartoniki nie mają grubości stąd nie układa się to tak jak powinno, będę to wycinał z takiej blachy by pasowało, oraz będą podkładki niezbędne i elementy do mocowania liniału z częścią ruchomą. Ponadto do zdjęcia użyłem liniałów z za długą szyną przez co na przykład wchodzą w konflikt z przestrzenią konia ale jak się dobierze ich długość odpowiednio to tak to pomyślałem by nie było żadnych kompromisów użytkowych względem tokarki bez nich.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 18
Tulejki zaciskowe do TOS MN 80
Z zainteresowaniem pochłonąłem wątek jako świeżo upieczony właściciel tego cuda 
To czego tu się dowiedziałem sporo mi pomogło, za co kolegom chcę podziękować
Jestem na etapie czyszczenia, odrdzewiania i kompletowania wyposażenia.

To czego tu się dowiedziałem sporo mi pomogło, za co kolegom chcę podziękować
Jestem na etapie czyszczenia, odrdzewiania i kompletowania wyposażenia.
-
- Kontakt: