Problem z Modelem Inventor
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Po prostu narysuj na szkicu dwa okręgi jeden o średnicy 139,7 drugi o średnicy 24 mm mniejszy. Później wyciągnij i masz rurę.
Owszem ten model możesz importować do Ansysa, ale pytanie czy dasz sobie radę później z przygotowaniem całego modelu i ustawieniem wszystkich warunków?
Może na początku oblicz sobie analitycznie spoiny.
Owszem ten model możesz importować do Ansysa, ale pytanie czy dasz sobie radę później z przygotowaniem całego modelu i ustawieniem wszystkich warunków?
Może na początku oblicz sobie analitycznie spoiny.
Projektowanie maszyn i części
Frezarka CNC (DIY)
Wsparcie inżynierskie
Frezarka CNC (DIY)
Wsparcie inżynierskie
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 10
Spoiny mam obliczone analitycznie, po prostu potrzebuje weryfikacji komputerowej i doświadczalnej.
Ok załapałem co i jak tymi bryłami i kształtami, teraz spawanie. Otóż napotykam taki problem, zależnie którą pierwszą część zaznaczę czy krzyżulec czy blachę z jednej strony spoina nie dochodzi mi do końca na czym mi bardzo zależy. Tak jak na screenach. Jedna strona jest dociągnięta druga nie,, i nie mogę tego ni jak zmienić.
1. Nie dochodzi

2. Dochodzi

Ok załapałem co i jak tymi bryłami i kształtami, teraz spawanie. Otóż napotykam taki problem, zależnie którą pierwszą część zaznaczę czy krzyżulec czy blachę z jednej strony spoina nie dochodzi mi do końca na czym mi bardzo zależy. Tak jak na screenach. Jedna strona jest dociągnięta druga nie,, i nie mogę tego ni jak zmienić.
1. Nie dochodzi

2. Dochodzi

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czy z każdej strony wszystkie elementy stykają się ze sobą w ten sam sposób?
Jeżeli chcesz to wejdź na moją stronę i prześlij mi te cztery detale. Tylko musiałbyś przesłać mi to zapisane z rozszerzeniem step bo mam starszą wersje inventora. Poskładam to i sprawdzę .
Jeżeli chcesz to wejdź na moją stronę i prześlij mi te cztery detale. Tylko musiałbyś przesłać mi to zapisane z rozszerzeniem step bo mam starszą wersje inventora. Poskładam to i sprawdzę .
Projektowanie maszyn i części
Frezarka CNC (DIY)
Wsparcie inżynierskie
Frezarka CNC (DIY)
Wsparcie inżynierskie