problem z cieciem blachy 20
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
problem z cieciem blachy 20
witam!!
Mam problem z cieciem blachy 20, polega on na tym ze w momencie przepalania blachy zgorzelina jest wystrzeliwana do gory i przez to palnik zostaje podbity do gory. Cisnienie powietrza jest ustawione na 6,5 atm.
Mam problem z cieciem blachy 20, polega on na tym ze w momencie przepalania blachy zgorzelina jest wystrzeliwana do gory i przez to palnik zostaje podbity do gory. Cisnienie powietrza jest ustawione na 6,5 atm.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
masz prawdopodobnie kol. krajos3 źle przygotowany proces.
palnik podczas przebijania powinien przy materiale ok 20mm podnieść się na 7...10mm nad materiał a posuwy maszyny powinny ruszyć nie później jak po 0,8s.
można nawiercać , ale to bardzo komplikuje pracę. Więc po co
mam firmy gdzie się plazma tnie 100...150mm bez nawiertywnia i wszystko idzie ok.
palnik podczas przebijania powinien przy materiale ok 20mm podnieść się na 7...10mm nad materiał a posuwy maszyny powinny ruszyć nie później jak po 0,8s.
można nawiercać , ale to bardzo komplikuje pracę. Więc po co

mam firmy gdzie się plazma tnie 100...150mm bez nawiertywnia i wszystko idzie ok.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
A może by tak skrócić czas narastania prądu?cnccad pisze:a no tak ... zapomniałem że to eckert ....sorry.
skróć czas przebijania do 0,5s max. I powinno się poprawić.
Może jedynie wystąpić problem na małych otworach.
Też miałem kiedyś podobne problemy.
Z reguły bawiłem się wysokością zajarzania i przebijania.
U mnie pomogło jak ustawiłem wyżej wysokość zajarzania bez ruszania wysokości przebijania.