1. Woda w tubie jest rzeczywiście znakiem, że producent ją sprawdzał. Zawsze się tak dzieje. Brak zabrudzeń na łączniku (silikonowym) i brak zabrudzeń w części chłodzącej soczewkę, przez którą wychodzi promień z tuby świadczy o tym, że najprawdopodobniej nie była używana lub używano ją bardzo krótko.
2. Rzeczywiście na lustrach nie powinno być żadnych rys, ale nie przesadzajmy. W każdym razie nowe lustro poznaje się po tym, że powinna mieć na sobie warstwę zabezpieczającą (taką żółtą), która schodzi pod działaniem np. spirytusu.
3. Końcówki wyprowadzeń z tuby są zawsze czarne, bo są pokrywane grafitem - to jest normalne. Bardzo trudno się lutują (choć można) i najłatwiej jest podłączyć się złączką skręcaną.
4. Skazy na soczewce nie są wskazane - jeśli w ogóle są - soczewka nie tyle była używana, co niechlujnie zabezpieczona. Generalnie skoro kupiłeś nową - powinieneś dostać ją bez artefaktów. Nieużywana soczewka zapakowana fabrycznie jest w gąbeczkę poliuretanową i zgrzaną folię bąbelkową.
5. Instrukcja do zasilacza nie jest żadnym tabu, ani materiałem dla Agencji Wywiadu, więc powinieneś ją dostać razem z zasilaczem. Osobną kwestią jest jej tłumaczenie. Ja np. dostałem ją w języku chińskim (który oczywiście znam doskonale

) więc dałem do tłumaczenia tłumaczowi biegłemu (przebiegłemu nawet) - i zapłaciłem za to "swoje".
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)