Coś czuję, że masz w planach jakąś nową konstrukcję

Piekna skrzynka Z jakiego drewna ?
Dokładnie, teraz myślę nad projektem stołu liniowego do głowicy laserowej, która będzie wypalała napisy na obudowach plastikowych w mojej firmie. Na razie takie jest założenie jak na fotkach czyli serwomotory 150W ale dam chyba słabsze 90W, prowadnice liniowe 20mm, śruba kulowa 16x5. Była też możliwość zrobienia napędu na paskach ale za dużo problemów z tym jest związanych.namemartin pisze:Fajna maszynka Bysiu .
Coś czuję, że masz w planach jakąś nową konstrukcję
Bysiu pisze:bardzo ładna ale zastanawiam się dlaczego nikt nie robi cnc takiego typu, czy jest jakiś problem techniczny
Czy możesz rozwinąć temat. Dlaczego?Bysiu pisze:Była też możliwość zrobienia napędu na paskach ale za dużo problemów z tym jest związanych.
Zdecydowanie daj śruby np: TR14x4 a unikniesz wielu problemów .Jaszuk88 pisze:Przewidywana frezarka to format A4, Kress, konstrukcja metalowa, silniki 1,9 Nm, Sterownik A3977, no i właśnie czy paski GT3 5MGT szer 15mm, czy śruba trapezowa M14 x 4 z dwoma nakrętkami ( śruby kulowe ze względu na koszty odpadają). Nie mogę spać po nocach