Budowa elektrodrążarki drutowej od podstaw
-
bas01
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 31
Re: Budowa elektrodrążarki drutowej od podstaw
zawsze trafiam w RUBINOWE CIAŁO z zamkniętymi oczami i im bardzije RUBIN jest mokry ty szybciej trafiam ,zdecydowanie trudniej jest trafić na sucho ,dlatego musiałem ujawnić film [niedowiarkom ],na sucho musiałem parzeć aby mi było wygodnie 
nie jest ważne jak powoli idziesz ,ważne jest ,że nie stoisz w miejscu wtedy nauczysz się doskonale chodzić
-
forestgril
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 42
Te rozmowy o przewlekaniu druta stały się trochę dziwne.
-
kamar
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 105
- Kontakt:
Dziwny to jest brak pojęcia co niektórych o co biega . Ale puki nie przewlecze to nie zrozumie. W tych nowoczesnych chinkach
w jednego nie przewlecze drutu przez otwór. Po przewinięciu bębna obrotami w krańcowe położenie, zatrzymuje bęben, ręcznie dokręca do zaczepu i odpina trzymając cały czas napięty. Jak poluzuje to pospadają z rolek. W moich ma bęben i rolki z zasięgu więc trochę sprytu i przeciągnie. W tych dużych chinkach nie da rady za boga. Czemu nigdzie nie ma filmów z takiego przewlekania ? Gdzieś kiedyś widziałem nawijanie na bęben świeżego i też we dwóch.
Z mniejszą sobie radzi jakoś ale oczka otworzył jak u mnie.
-
bas01

Q,chwyta trzeba zrobić ,trzecią rękę ,no gdzie tak ?Jak on to diełajet ,rany !
,kto dał mu prawo ? 
do tego na moim filmie trzeba 5 rąk a skąd wezmę ?
do tego na moim filmie trzeba 5 rąk a skąd wezmę ?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2026, 18:11 przez bas01, łącznie zmieniany 1 raz.
nie jest ważne jak powoli idziesz ,ważne jest ,że nie stoisz w miejscu wtedy nauczysz się doskonale chodzić
-
kamar
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 105
- Kontakt:
Pierwszy raz oglądam ten filmik i jakieś patenty ma
Np. hamowanie szpulki. Pieprzyłem się na swojej z hamulcem a tu prosto i przyjemnie.
A patent z otwarciem oczka ściągnąli ode mnie
Napinacz mój znacznie lepszy.
A patent z otwarciem oczka ściągnąli ode mnie
-
bas01

musiałem opracować własny patent ,bez hamulca ,ale silnik pradu stałego o bardzo małym prądzie wstecznym lekko przewija [naciąga]ten drut kręcąc szpulą w przeciwną stronę ,przerwanie następuje powyżej 10gram na długości 300mm ,można powiedzieć ,że" duża mucha usiądzie i drut przerwie " ,to jest robota super [bez mikroskopu stereo i to dobrej klasy nawet nie rozważam niczego i jakiejkolwiek roboty ...] 
-
bas01

naciąg drutu trzeba zmodyfikować i zrobić dzwignię na łożysku hermetycznym i do dzwigni tłumik olejowy [ mikro amortyzator olejowy ] aby wahadło nie wpadało w rezonanse i wibracje w czasie nawrotów ,ostrożnie potraktowałbym naciąg na łożysku liniowym ,prowadnicy liniowej [szybko dostanie brudków i rdzy ]
,ale ogólnie i tak będzie i tak będzie ,moja opcja jest pewniejsza i nie zamierzam jej zmieniać
-
bas01

"nie wiem ,czy żal dupę ściska ,czy du** ściska gardło za pieniądze"
j...bnij sobie 200 to i ci pomoże na dobry wikend to i po jezioru na waleta pochodzisz ....za darmo
" 
Dodane 14 minuty 53 sekundy:
to tylko słowa piosenki ...
idę ,
robotę mam
na dobranoc przysłowie przytoczę Żydowskie : "PSZCZOŁA NIE TRACI ENERGI NA PRZEKONYWANIE MUCHY ŻE MIÓD JEST LEPSZY OD GÓWNA "
niech każdy robi po swojemu
https://www.youtube.com/shorts/ltWGS-bJ ... ture=share
j...bnij sobie 200 to i ci pomoże na dobry wikend to i po jezioru na waleta pochodzisz ....za darmo
Dodane 14 minuty 53 sekundy:
to tylko słowa piosenki ...
idę ,
robotę mam
na dobranoc przysłowie przytoczę Żydowskie : "PSZCZOŁA NIE TRACI ENERGI NA PRZEKONYWANIE MUCHY ŻE MIÓD JEST LEPSZY OD GÓWNA "
niech każdy robi po swojemu
https://www.youtube.com/shorts/ltWGS-bJ ... ture=share