Rzeczy nie możliwe dotąd, stają się zrealizowane. I o to właśnie w tej zabawie z Ai chodzi. Ja też już to odczułem u siebie bardzo mocno. Życie stało się prostsze. Czas w niektórych zadaniach zredukowany bardzo zauważalnie. Brak grzebania w pętlach, przeliczania, a jedynie wypisanie danych w tabelki łącznie z korektami i innymi cudami nie osiągalnymi wcześniej. Mega przepaść do tego co było.
AI w warsztacie
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 83
Re: AI w warsztacie
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 147
- Kontakt:
Dokładnie
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 147
- Kontakt:
Kol. senio - działamy
Claude podwoił limity świąteczno-noworoczne
Dwa subiki już spłodziłem:
kanałek z łbem po spirali na frezarkę i kopanie w średnicy na tokarkę.
kanałek z łbem po spirali na frezarkę i kopanie w średnicy na tokarkę.
-
wm56
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
Magia IA.
Jak robiłem tego pierwszego suba na początku też cuda tworzył, ale gdy odpowiednio i po kolei zadaje się mu pytania to zrobi co się chce.
Teraz jakiekolwiek dodanie przycisków czy też enkoderów dla zadawania prędkości i posuwu pod Linux to czysta zabawa. IA zrobi wszystko co żywnie się podoba.
Jak robiłem tego pierwszego suba na początku też cuda tworzył, ale gdy odpowiednio i po kolei zadaje się mu pytania to zrobi co się chce.
Teraz jakiekolwiek dodanie przycisków czy też enkoderów dla zadawania prędkości i posuwu pod Linux to czysta zabawa. IA zrobi wszystko co żywnie się podoba.
Świetne narzędzie, jeszcze chwilę temu za byle makro wołano 200zł teraz robi chat za 0, chcę zmian, robi zmiany, chcę coś dodać, dodaje. I działa.
Kraj nasz jak i forum nasze, chorzy i upośledzeni ludzie przy władzy!.
-
senio
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 83
Parę rzeczy poddałem kosmetycznym zmianom pod konkretne zadania. Głównie pod narzędzie napędzane i oś obrotową bo tam było echo u mnie więc porobiłem. Ale cała reszta to jedynie dopieszczanie i korekty. Mi się potrzeby skończyły na tą chwilę przynajmniej. Jakiś czas nic nie robiłem. Wymyślać czegoś nie potrzebnego nie będę bo to bez sensu.
kamar pisze:Że narzędzie jest świetnie to już wiedzą (prawie) wszyscy. Tu szukamy propozycji do czego jeszcze można go wykorzystać w warsztacie.
Tak jak pisałem, do pisania makr. Makro np na wymianę narzędzi atc, ostatnio u mnie na frezowanie gwintów itd, mam już tego pokaźny zbiór.
Kraj nasz jak i forum nasze, chorzy i upośledzeni ludzie przy władzy!.