Szlifowanie piłki
-
tuxcnc
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 4
Re: Szlifowanie piłki
Komunikacja polega na przekazywaniu informacji zrozumiałych dla odbiorców, czego twój "geniusz" najwyraźniej nie ogarnia.
Jakie paski?
Na jakim stole?
Najpierw zapomniałeś napisać, że to piłka do Dremla, a teraz wyskakujesz z jakimś tajemniczym stołem...
Przypominam, że to Ty szukasz pomocy, więc postaraj się pisać w sposób zrozumiały dla wszystkich, a nie tylko dla siebie.
-
Roszek
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 8
Wystarczy dokładnie przeczytać mój pierwszy post .... piłka fi 32 to do czego może być jak nie do dremlera?
pytam o szlifierkę do płaszczyzna magnesową
Podstawą szlifierki jest stół, którego powierzchnia zawiera cewki z drutu miedzianego, Po przepuszczeniu prądu przez cewki, wytwarzane jest silne pole magnetyczne, które przyciąga i mocno trzyma obrabiany metalowy przedmiot na stole, z racjie że to mała średnica więc pytałem czy nie będzie problemu zz zamocowaniem na stole
pytam o szlifierkę do płaszczyzna magnesową
Podstawą szlifierki jest stół, którego powierzchnia zawiera cewki z drutu miedzianego, Po przepuszczeniu prądu przez cewki, wytwarzane jest silne pole magnetyczne, które przyciąga i mocno trzyma obrabiany metalowy przedmiot na stole, z racjie że to mała średnica więc pytałem czy nie będzie problemu zz zamocowaniem na stole
-
Steryd

Stół będzie słabo trzymać przez grubość blaszki, a nie przez jej średnicę.
A są takie frezy pilkowe nie tylko do dremela.
Niemniej i tak nie zagłębisz się na połowę średnicy.
A są takie frezy pilkowe nie tylko do dremela.
Niemniej i tak nie zagłębisz się na połowę średnicy.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
tuxcnc

Jeśli o taki stół chodzi, to są też takie z magnesami trwałymi, gdzie "paski" mają tak ze 3 mm szerokości (teraz nie zmierzę, bo jestem daleko).Roszek pisze: ↑05 paź 2025, 15:41Podstawą szlifierki jest stół, którego powierzchnia zawiera cewki z drutu miedzianego, Po przepuszczeniu prądu przez cewki, wytwarzane jest silne pole magnetyczne, które przyciąga i mocno trzyma obrabiany metalowy przedmiot na stole, z racjie że to mała średnica więc pytałem czy nie będzie problemu zz zamocowaniem na stole
Tak czy inaczej, jak nie sprawdzisz, to się nie dowiesz.
-
Roszek

- juz to robiłem, przy piłce #0.3 i to wykonana z takiej blaszki, nie żadnego HSS ....domowym sposobem, zostaje tylko papierek ścierny, ze 0.4 do zdarciaSteryd pisze:mniej i tak nie zagłębisz się na połowę średnicy.
-
Roszek

może troszkę mniej ale prawie polowa, mam niewielkie wyjęcie żeby w razie czego śrubka mocująca nie blokowała, coś koło 20 000 obrotów, przynajmnije tak zalecają