optymalne komputery pod LinuxCNC

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu LinuxCNC

Astralny Byt
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 18

Re: optymalne komputery pod LinuxCNC

Post napisał: Astralny Byt » 29 sie 2025, 18:38

tristar0 pisze:
29 sie 2025, 18:32
Astralny Byt pisze:.Pauza to znaczy jakiś czas pomiedzy kolejnymi operacjami w g kodzie czyli jest pauzą w innych jezykach nazywa sie pauza a w linuxie nazywa sie dwell
pause M0 to postój programu tak długo aż naciśniesz start a dwell to przestuj inaczej jak tux napisał G4 z dodatkowym prametrem P. Czyli G4 P2000 postuj na czas 2 sekund, co tu jest nie zrozumiałe skoro parametr P podajemy w ms .
jak sam piszesz jest to pausa .Ale ale to jest gwell . Nie pauza . ale jaja .

Dodane 1 minuta 38 sekundy:
======================
niestety panoweie ale G4 jest to klasyczna paza pomidzy wykonywanymi poleceniami ,pauza w podanych sekundach ale pausa a w linuxie z jakis tam powodów jest nazwana dwelll.I dlatego ludzie potrzebuja porady na forach ,gdzie jest pauza w linuxie ? Bo twórcy odjachali i nazwali to Dwell.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2025, 18:40 przez Astralny Byt, łącznie zmieniany 1 raz.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12

Post napisał: tristar0 » 29 sie 2025, 18:39

Astralny Byt pisze:ak sam piszesz jest to pausa .Ale ale to jest gwell . Nie pauza . ale jaja
Z mądrym to nawet zgubić nie szkoda, gdy ci przyjdzie znaleźć z głupim to do dopiero dramat .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 29 sie 2025, 18:43

tristar0 pisze:
29 sie 2025, 18:39
Astralny Byt pisze:ak sam piszesz jest to pausa .Ale ale to jest gwell . Nie pauza . ale jaja
Z mądrym to nawet zgubić nie szkoda, gdy ci przyjdzie znaleźć z głupim to do dopiero dramat .
Oni chyba nie kumają o czym ja pisze .

Dodane 1 minuta 11 sekundy:
ide zrobić naleśniki ,narazie chłopaki

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 29 sie 2025, 18:44

Astralny Byt pisze:chyba nie kumają o czym ja pisze
Nie każdy ma chęć i potrzebę analizować co pod strzechą siedzi u szczęśliwego inaczej .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 31 sie 2025, 11:51

tristar0 pisze:
29 sie 2025, 18:44
Nie każdy ma chęć i potrzebę analizować co pod strzechą siedzi u szczęśliwego inaczej .
Jakie to miłe z twojej strony .szczesliwy inaczej . Wróciłem tu z jedną Myślą ,że nigdy nie bede tu prowadził zadnej walki z nikim i też np. z tobą a myśl sobie co chcesz .
Wskazuje jedynie że dokumentacja do linuxacnc jest napisana w sposób bardzo niedostępny i jest niedopracowana i dziurawa i nieprofesjonalna . I każdy o tym wie który przechodził przez to ale dla ciebie jestem dziwny .Niech tak bedzie jesli tego oczekujesz .
Ja zlego slowa o tobie nie napisze w odpowiedzi na twoje słowa . Kiedyś to wojowałem z wiatrakami ale nie teraz .A czy wiesz dlaczego?
jestem tą samą osobą co przed laty ,dokładnie mam ten sam harakter i doświadczenia zyciowe ale niewiele lat mi już zostało i zal mi czasu na spory i kłutnie .Czy Ty zdajesz sobie sprawe jak sam siebie okresliłeś tym wpisem . Myślisz że błysnołeś intelektem? Ja nie wróciłem na forum aby tak prowadzić rozmowy z innymi ludzmi .Pozdrawiam Pana .

Dodane 25 minuty 58 sekundy:
tristar0 pisze:
29 sie 2025, 18:44
Panie liderze forumowy ,może sie stac tak że bedzie Pan potrzebował porady odemnie i co wtedy ,Mam pamietac Pana zachowanie ?

cawboy
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4

Post napisał: cawboy » 31 sie 2025, 12:37

Astralny Byt pisze:Wróciłem tu z jedną Myślą ,że nigdy nie bede tu prowadził zadnej walki z nikim

Coś mi się wydaje, że największą walkę, którą kolega prowadzi to sam ze sobą.
Krak.

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 31 sie 2025, 12:42

cawboy pisze:
31 sie 2025, 12:37
Astralny Byt pisze:Wróciłem tu z jedną Myślą ,że nigdy nie bede tu prowadził zadnej walki z nikim

Coś mi się wydaje, że największą walkę, którą kolega prowadzi to sam ze sobą.
Wydaje sie Panu , Z linuxem walcze .Widze za ludzie tu nie wszyscy ale lubią innym zagladac pod "spudnice" Pan też?
Ostatnio zmieniony 31 sie 2025, 12:45 przez Astralny Byt, łącznie zmieniany 3 razy.

cawboy
Posty w temacie: 4

Post napisał: cawboy » 31 sie 2025, 12:44

Astralny Byt pisze: Z linuxem walcze
...może to takie twoje wiatraki...
Krak.

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 31 sie 2025, 12:47

cawboy pisze:
31 sie 2025, 12:44
Astralny Byt pisze: Z linuxem walcze
...może to takie twoje wiatraki...
Nie wiatrak ale chce go poznac nie linuxa tylko linuxacnc

Dodane 46 sekundy:
Dam rade .Z czasem.

Dodane 9 minuty 34 sekundy:
A jak poznam tajemnice hala to bede sie tym dzielił z potrzebującymi.
Potrzebuje poznać linuxacnc w celu wykożystania w sterowaniu konkretnymi urządzeniami ,raczej to nie jest walka don kiszota ,jedynie narzekam tu na dokumentacje bo sam program jest świetny .

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 31 sie 2025, 20:52

Astralny Byt pisze:Panie liderze forumowy ,może sie stac tak że bedzie Pan potrzebował porady odemnie i co wtedy
Pewnie poradzę sobie sam ze swoimi problemami jak zawsze . A nas forum wchodzę poczytać jak bufony uważające się za pępek świata wciskają swoją jedyna prawdę nic osobiście do ciebie .Raczej tak ogólnie ,i jest mi osobiście obojętne że ty akurat stoisz i psioczysz jaki ten linux jest afe . Osobiście nie znam się na tym programie na tyle żebym komuś coś doradzał albo uważał się za pasterza tych owiec . Mam od 2 lat na tokarce i działa bez problemu no właściwie był jeden wymiana baterii w pc bo się skończyła. wszystkie kable podłączyłem sam . Wiec nie jest to taka filozofia dla wybranych .

Dodane 2 minuty 31 sekundy:
cawboy pisze:Coś mi się wydaje, że największą walkę, którą kolega prowadzi to sam ze sobą
Dokładnie trzeba być otwarty na coś innego i zupełnie coś odmiennego do swoich doświadczeń na windzie.

Dodane 9 minuty 59 sekundy:
Nie ulegam presji żeby mieć linuxcnc najnowszej wersji jak tu co niektórzy na forum wersja 2.7.14 Wheezy w zupełności wystarcza do obsługi maszyny .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „LinuxCNC (dawniej EMC2)”