optymalne komputery pod LinuxCNC

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu LinuxCNC

Astralny Byt
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 18

Re: optymalne komputery pod LinuxCNC

Post napisał: Astralny Byt » 26 sie 2025, 19:12

kozak12 pisze:
24 sie 2025, 09:06
tuxcnc pisze:
24 sie 2025, 08:15
Astralny Byt pisze:
24 sie 2025, 03:58
W linuxiecnc nie ma np. listy g codów z przykladami jak fizycznie G kod ma wygladac bo poco ? Niech sie ludzie meczą i przebijają sie przez te sciane linuksową bo twórcy liniuksiarze tak sobie to wymyslili aby próg wejscia był wysoki .Ja tego nierozumiem .Dlaczego to jest tak zle opisane ?
Dokumentacji jest więcej niż potrzeba, tylko Ty nie umiesz jej znaleźć.
Twoje odpowiedzi nic nie wnoszą do tematu.
A Twój odzywki wskazują na to że nic mądrego się od Ciebie nie dowie.
Zamiast wskazać źródło pieprzysz jak potłuczony.
Ty atakujesz mnie .A Ja nikogo Tu nie atakuje ,oco chodzi? chcesz mnie wciagnać w pyskuwki ,nieda rady ja zawsze pokojowo jestem nastawiony .Toże stwierdzam iż dokumentacja Linuxacnc jest bardzo dziwna i niedoskonała to wiekszość doświadcza tego .Cecha harakterystyczna dla linuziarzy .Ze jak chcecie miec cos jasno wytlumaczone to tego niema ! Coś zle pisze?
Sam ucze sie tego dziwnego systemu w Linux cnc . znam kilka jezyków programowania ale ten linuksowy to coś wybitnego ,dla elit . I co dojebiesz mi za to?

Dodane 9 minuty 36 sekundy:
najlepszym przykładem jest jak w G kodach w zrobić pauze . Ludzie sie po forach pytają jak dac prostą pauze a dlaczego ? Po panowie od linuksa Pause nazwali inaczej ,normalne jaja światowego poziomu inaczej nazwali pause .

Dodane 6 minuty 26 sekundy:
A wiecie jak w Linuxiecnc nazywa sie pausee ? ano nazywa sie dwell, ale jaja . jak to w linuksie cały system zarzadzania jest po***any jak
Rusek na stepie afrykanskim. No ale to tworzyli inrzynierowie dla innych inrzynierów a my normalni ludzie do dziś musimy sie z tym pi***olić w znaczeniu poznawc te tajniki inrzynierow. Nawet niema spujnej pomocy z przykladamio ,bo poto inrzynierowie nie przewidzieli ze normalny Polski Chłop chce to zastosować .

Dodane 5 minuty 8 sekundy:
Np w linuxiecnc niema zadnej dobrej pomocy z przykladami ,jak uczylem sie basika to tam mialem mnustwo dobrych przykladow ale jak chce poznac linuxacnc przykladów niema ,Niema i nie bedzie .W całej dokumetacji z linuxa cnc niema przykładów jak to zastosowac .Oco tu chodzi? Ktos sabotuje te produkcje?

Dodane 4 minuty 2 sekundy:
m dokumentacje od Niemieckiego sterowania cnc ,tam wszystko jest jasno wytlumaczone ,absolutnie wszystko jasno wytlumaczone co i jak .
A ci od linuxacnc to jakby sie znecali nad ludzmi.

Dodane 4 minuty 22 sekundy:
tuxcnc pisze:
24 sie 2025, 08:15
Astralny Byt pisze:
24 sie 2025, 03:58
W linuxiecnc nie ma np. listy g codów z przykladami jak fizycznie G kod ma wygladac bo poco ? Niech sie ludzie meczą i przebijają sie przez te sciane linuksową bo twórcy liniuksiarze tak sobie to wymyslili aby próg wejscia był wysoki .Ja tego nierozumiem .Dlaczego to jest tak zle opisane ?
Dokumentacji jest więcej niż potrzeba, tylko Ty nie umiesz jej znaleźć.
A ty kolego może niewiesz ze ja mialem tu najwyższe wyróżnienia ,pomogłem tysiacom userów ,nie jestem człowiekiem z nikąd.

Dodane 3 minuty 8 sekundy:
========================
Ja usiluje zmusic linuxacnc po swoje potrzeby ,robie postępy i co mam sie tym dzilic wobec takich wpisów o mnie?
Co o tym myslicie .mam sie dzielić tym na forum jak mi ublizaja itp?

cawboy
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4

Post napisał: cawboy » 26 sie 2025, 19:35

Astralny Byt pisze:A wiecie jak w Linuxiecnc nazywa sie pausee ? ano nazywa sie dwell, ale jaja . jak to w linuksie cały system zarzadzania jest po***any

A co z tą pauzą jest po**bane? Już w latach 60-70 w pierwszych sterowaniach Nc/cnc G4 było opisywane jako....uwaga....Dwell, także gó!@! wiesz ale to linux winny. Tu masz coś o standardzie RS-274, może poczytaj zanim coś napiszesz: https://fabricesalvaire.github.io/pytho ... index.html
Krak.

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 26 sie 2025, 19:42

================
a może osoby które czerpią zyski z implemantacji linuxacnc niechcą aby wyjaśniać jak to działa ? sami nic nie dadza i od razu złożecza osobie która za to sie bierze .

Dodane 4 minuty 16 sekundy:
cawboy pisze:
26 sie 2025, 19:35
Astralny Byt pisze:A wiecie jak w Linuxiecnc nazywa sie pausee ? ano nazywa sie dwell, ale jaja . jak to w linuksie cały system zarzadzania jest po***any

A co z tą pauzą jest po**bane? Już w latach 60-70 w pierwszych sterowaniach Nc/cnc G4 było opisywane jako....uwaga....Dwell, także gó!@! wiesz ale to linux winny. Tu masz coś o standardzie RS-274, może poczytaj zanim coś napiszesz: https://fabricesalvaire.github.io/pytho ... index.html
Wszedzie jest to nazwane Pause .ludzie pytaja sie ,z calego swiata gdzie w linuxcnc jest pauza ? A w linuxie jest to dwell.
To jest hore .

Dodane 1 minuta 59 sekundy:
Uwaga dlachego w linukxie cnc pod kodami G niema przykladów ? Bo linuxiarze uznali ze nie sa potrzebne .

Dodane 3 minuty 53 sekundy:
uwaga ,dlaczego do tej pory niema graficznego wyjasnienia połączeń pomiedzy modułami linuxacnc ? bo liniuksiarze nie robia maszyn ,dla nich to jest niepotrzebne

Dodane 3 minuty 59 sekundy:
====================
Napisze Wam tak , Ja sie przez linuxacnc przebije ,poznam Go . Już sporo wiem . ale to jest mega nieprzyjazny system .

Dodane 44 sekundy:
to jest chory system.

Dodane 9 minuty 55 sekundy:
jedna wielka porazka linuxacnc brak dobrej dokumentacji .ta dokumentacja co jest to jakieś Jaja są a nie dokumentacja ,absolutny rozpizdziel .

Dodane 2 minuty 5 sekundy:
dlaczego nawet nie zrobiono graficznego wyjaśnienia połączen pomiedzy modułami bo są niepotrzebne:) No naco to komy jak linuksiarze kumają a reszta to niech spada .

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12

Post napisał: tristar0 » 26 sie 2025, 20:06

Astralny Byt pisze: ale to jest mega nieprzyjazny system .

Dodane 44 sekundy:
to jest chory system.
albo ty jesteś taki tępy albo upośledzony , mam linuxcnc na tokarce od 2 lat i nigdy przedtem nie miałem z linuxem nic wspólnego sam wszystko ustawiłem na maszynie jak silniki enkoder ,płyta i zadajnik wszystko działa do dziś .może dla tego że umiem czytać i choć trochę to rozumiem .wiec albo masz problemy z czytaniem albo zrozumieniem tego co przeczytasz
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 26 sie 2025, 20:11

Jak linuksiarze stworzyli dobry program ale zapomnieli wyjasnic reszcie świata jak go używać ?

Dodane 4 minuty 9 sekundy:
tristar0 pisze:
26 sie 2025, 20:06
Astralny Byt pisze: ale to jest mega nieprzyjazny system .

Dodane 44 sekundy:
to jest chory system.
albo ty jesteś taki tępy albo upośledzony , mam linuxcnc na tokarce od 2 lat i nigdy przedtem nie miałem z linuxem nic wspólnego sam wszystko ustawiłem na maszynie jak silniki enkoder ,płyta i zadajnik wszystko działa do dziś .może dla tego że umiem czytać i choć trochę to rozumiem .wiec albo masz problemy z czytaniem albo zrozumieniem tego co przeczytasz
Rozumiem że nielubisz Mnie .Spoko. a opisz jak podlączyn jakies nowe szpile pod Linuxacnc ?

Dodane 44 sekundy:
A opiszesz czy odmówisz opisania ? Odmówisz .

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 26 sie 2025, 20:12

W linuxcnc to ty decydujesz co ma robić system, to ty jesteś panem i twórcą ,to ty ustalasz wygląd zadania czy gdzie i jaki ma być parametr wyświetlany czy gdzie i jaki ma być przycisk i w jakim kolorze .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 26 sie 2025, 20:13

Stawiam na to ze odmówisz .

Dodane 48 sekundy:
tristar0 pisze:
26 sie 2025, 20:12
W linuxcnc to ty decydujesz co ma robić system, to ty jesteś panem i twórcą ,to ty ustalasz wygląd zadania czy gdzie i jaki ma być parametr wyświetlany czy gdzie i jaki ma być przycisk i w jakim kolorze .
to kazdy glupi wie .

Dodane 2 minuty 14 sekundy:
okazuje sie ze jak co do czego to nikt albo prawie nikt nie pisze jak coś zrobić w tym po***anym linuxie owszem wszyscy pisza ze oni robia cuda .Ale zadnego przykladu . zadnego .

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 26 sie 2025, 20:15

Astralny Byt pisze:Jak linuksiarze stworzyli dobry program ale zapomnieli wyjasnic reszcie świata jak go używać
Czyja to wina że robisz i myślisz na windzie gdzie masz "wszystko " ustawione i poukładane w oknach , i to komputer decyduje kiedy masz zrobić aktualizację , ty nie decydujesz o niczym .Na temat linuxa jest full wiadomości tylko trzeba chcieć to czytać ze zrozumieniem .

Astralny Byt

Post napisał: Astralny Byt » 26 sie 2025, 20:17

I zaden z nich nie zapoda przykladu ani nie wytłumaczy co i jak ,zaden .

Dodane 53 sekundy:
dobra kochani ,ja sobie rade dam .

Dodane 1 minuta 14 sekundy:
chce napisać iz to nie jest klutliwa moja spowiedz ,poprostu ucze sie linuxacnc .

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 26 sie 2025, 20:19

Astralny Byt pisze:Ale zadnego przykladu . zadnego
bo to system dla indywidualistów każdy ma założenia i własne rozwiązania i nikt nie musi używać nawet cudzej tapety .wszystko ustawiasz pod siebie .Ale pod warunkiem że wiesz co ci jest potrzebne do pracy .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „LinuxCNC (dawniej EMC2)”