amator frezarek cnc,początkujący
prośba o pomoc
-
forestgril
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 5
Re: amator frezarek cnc,początkujący
Tylko że praktyka pokazuje że tego typu przemoc w Internecie jest przeciwskuteczna i zamiast prostować człowieka, to raczej go tylko irytuje co prowadzi do bezsensownych dyskusji takich jak ta.
Jeśli widząc to, ktoś nadal używa sformułowań raniących innych ludzi, to wątpliwym staje się czy rzeczywiście chce on pomóc społeczności, czy po prostu się wyżyć. Ponieważ go boli życie.
Każdy jest w swoich oczach sprawiedliwy ale jakie są owoce? Ile razy taki co popełnił błąd, Przyznał się i powiedział „masz rację dzięki że zwróciłeś mi uwagę”? Większość ludzi upiera się przy swoim jakby nie umieli przyznać że czasem mogą się mylić.
Przychylam się do pytania „amatora”, Aby dokładnie wytłumaczyć co było złego w jego poradzie. To byłoby uczciwe i sprawiedliwe.
Jeśli widząc to, ktoś nadal używa sformułowań raniących innych ludzi, to wątpliwym staje się czy rzeczywiście chce on pomóc społeczności, czy po prostu się wyżyć. Ponieważ go boli życie.
Każdy jest w swoich oczach sprawiedliwy ale jakie są owoce? Ile razy taki co popełnił błąd, Przyznał się i powiedział „masz rację dzięki że zwróciłeś mi uwagę”? Większość ludzi upiera się przy swoim jakby nie umieli przyznać że czasem mogą się mylić.
Przychylam się do pytania „amatora”, Aby dokładnie wytłumaczyć co było złego w jego poradzie. To byłoby uczciwe i sprawiedliwe.
-
cawboy
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Zrzędzące panienki to by założyły sobie jakieś kółko gospodyń domowych czy inne różańcowe, może na jakiś tęczowy pochód poszły czy też rurki w kroczu poluźniły, bo tych smętów i rozpaczliwej błazenady czytać nie idzie....a to wszyscy niby dorośli faceci...
Krak.
-
Arbaql
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 6
Teraz rozumiem,
Napiszę dla potomnych by nie mieli wątpliwości
Mój błąd polega na tym że frezowanie gwintów w otworach ślepych powinno być od dołu do góry. Od dołu do góry jest poprawnie bo frez nie gniecie urobku. Przepraszam jeśli wcześniej wprowadziłem kogoś w błąd.
Tylko czy nie wystarczyło po prostu mi tego powiedzieć Panie TuxCnc?
-
tuxcnc
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 16
Za chwilę puszczą mi nerwy i towarzystwo dostanie orgazmu, bo będzie miało kolejny dowód, że tux jest cham...Arbaql pisze: ↑31 lip 2025, 17:52Teraz rozumiem,
Mój błąd polega na tym że frezowanie gwintów w otworach ślepych powinno być od dołu do góry. Od dołu do góry jest poprawnie bo frez nie gniecie urobku. Przepraszam jeśli wcześniej wprowadziłem kogoś w błąd.
Czy Ty sobie jaja robisz, czy naprawdę masz problem ze zrozumieniem kilku prostych zdań w ojczystym języku?
tuxcnc pisze: ↑31 lip 2025, 05:34Możesz sobie gwintować frezem, nikt Ci tego nie zabrania, ale jeżeli doszedłeś do tego poziomu, to czas porzucić GRBL, który się do takich rzeczy nie nadaje,.
Natomiast co do FreeCAD, to jest to naprawdę potężny program, którego możliwości mogą zachwycać i gorąco kibicuję jego twórcom. Problem polega na tym, że moduł Path jest tam nowością na początkowym etapie rozwoju, i nawet jeśli coś w nim działa, to niekoniecznie tak, jak powinno.
-
logopeda
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Arbaql pisze:Teraz rozumiem,
Hej
Trafiłeś po prostu na naczelnego forumowego trolla (wiedzę posiada bardzo dobrą ale w BARDZO WĄSKIM zakresie - tak naprawdę po latach siedzenia tutaj - mało przydatnym)
Natomiast wypowiada się wszędzie i o wszystkim nie mając o tym zielonego pojęcia.
Nikogo w błąd nie wprowadziłeś ani tym bardziej błędu sam nie popełniłeś. Moja skromna rada - olej go
-
plemnik7
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 3
Lobo12
Autor tematu, początkujący użytkownik
Pytam tylko z ciekawości
Czego się dowiedziałeś ? Oczywiście w temacie który założyłeś .
5 stron tematu , po 10 odpowiedzi na stronie i co ?
Dwie odpowiedzi związane z pytaniem
Autor tematu, początkujący użytkownik
Pytam tylko z ciekawości
Czego się dowiedziałeś ? Oczywiście w temacie który założyłeś .
5 stron tematu , po 10 odpowiedzi na stronie i co ?
Dwie odpowiedzi związane z pytaniem
-
tuxcnc
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 16
Jak przeczytałem twoją debilną wypowiedź, to po prostu musiałem sprawdzić...
Tak dla wszystkich, którzy nie rozumieją co się na tym forum wyprawia:
Trzeci post w tym wątku:
Czwarty post w tym wątku:
W dwudziestym szóstym poście (!!!) kolega Arbaql raczył nas poinformować, że gówno wiemy, bo to da się zrobić frezem przy użyciu FreeCAD i GRBL. (To taka porada, jak przewiezienie worka ziemniaków skuterem - formalnie jest to możliwe, ale lepiej tego nie robić...)tuxcnc pisze: ↑24 lut 2025, 15:53FluidNC obsługuje helisę (czyli G2/G3 z parametrami Z i P, jak w LinuxCNC). To niesamowicie upraszcza takie frezowanie. Niestety żaden sender od GRBL nie zobrazuje takiej helisy na podglądzie, więc frezuje się w ciemno...
Tak czy inaczej, jak się ma takie potrzeby, to lepiej od razu pójść w LinuxCNC i nie rzeźbić w gównie.
Na moją uwagę, że to głupia porada, Arbaql zaczął rżnąć urażonego narcyza i natychmiast zleciały się miejscowe trolle, które nie przepuszczą okazji żeby mi naubliżać.
I to stąd mamy tę gównoburzę...
A na koniec dowiadujemy się, że nikt nic nie napisał na temat...
Prawda jest natomiast taka, że wszyscy pisali na temat (choć nie wszyscy mieli rację), dopóki trolle nie zrobiły tu szamba...
-
plemnik7
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 3
tuxcnc
Odpalił się "LIDER FORUM"
Jest temat w którym nie zabrałeś głosu ? Głosu, swojej wyimaginowanej wiedzy na wszystko
Znasz się na drylowaniu wiśni otwieraczem do puszek ?
Posprawdzaj lepiej swoje posty i tematy w każdym robisz śmietnik uważasz ludzi za debili i głupków
dziwisz się że ludzie odpisują w taki sposób ?
Kobieta cię zdradza , może odeszła od Ciebie , może Cię bije ?
W szkole Cię lali ?
Menele Cię napadli ?
Czy co się dzieje, że, jesteś takim palantem, w każdym temacie ?
Odpalił się "LIDER FORUM"
Jest temat w którym nie zabrałeś głosu ? Głosu, swojej wyimaginowanej wiedzy na wszystko
Znasz się na drylowaniu wiśni otwieraczem do puszek ?
Posprawdzaj lepiej swoje posty i tematy w każdym robisz śmietnik uważasz ludzi za debili i głupków
dziwisz się że ludzie odpisują w taki sposób ?
Kobieta cię zdradza , może odeszła od Ciebie , może Cię bije ?
W szkole Cię lali ?
Menele Cię napadli ?
Czy co się dzieje, że, jesteś takim palantem, w każdym temacie ?