Pracowałem jako elektryk. Co prawda było to kilkadziesiąt lat temu, przepisy się zmieniły, instalacje robi się teraz inaczej, ale prąd nadal płynie tak samo.
A teraz się ode mnie odpieprz, bo się znowu robisz upierdliwy.

Pracowałem jako elektryk. Co prawda było to kilkadziesiąt lat temu, przepisy się zmieniły, instalacje robi się teraz inaczej, ale prąd nadal płynie tak samo.

I wszystko w temacie ,a prąd kiedyś płynął tak samo do odbiorcy .Dziś już nie koniecznie bo jakbyś nie wiedział to przy fotowoltaice potrafi płynąć od odbiorcy .tuxcnc pisze:Pracowałem jako elektryk. Co prawda było to kilkadziesiąt lat temu, przepisy się zmieniły, instalacje robi się teraz inaczej, ale prąd nadal płynie tak samo.
Jakże bym śmiał to twoja domena pr***ieprzać się do wszystkich i w każdym temacie.tuxcnc pisze:znowu robisz upierdliwy

I to jest kwintesencja twojej wiedzy i inteligencji.

Nie przypominam sobie...
Najpierw zgłoś siebie.

W instalacji elektrycznej współczesnej czyli TN-C-S nie płynie prąd i naucz się tego raz na zawsze po to jest układ różnicowo prądowy z zabezpieczeniem od 10- 30mAw standardzie . Nie myl przewodu PE z przewodem N .tuxcnc pisze:pod żadnym pozorem nie można tolerować debilizmów w rodzaju "przez uziemienie nie płynie prąd"
Raczej jaki ten osioł jest to widać .tuxcnc pisze:psuję dobre samopoczucie nieukom i ignorantom
przez uziemienie jakbyś zrozumieć nie potrafił .tristar0 pisze:nie płynie prąd i naucz się tego raz na zawsze

Już pisałem, że wystarczy Cię zacytować....

a ty nadal głupi jesteś , pierwsze instalacje i wyłączniki różnicowo prądowe były już w latach 20 XX wieku . Jak nie masz pojęcia do się doucztuxcnc pisze:racowałem jako elektryk. Co prawda było to kilkadziesiąt lat temu, przepisy się zmieniły, instalacje robi się teraz inaczej