fortunka cormak 330x700
rysa w gnieździe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: fortunka cormak 330x700
karol789 pisze:na końcu chciałem wyiskrzyć i tylko zaszkliłem tarcze, widać na zdjęciu, i trochę się pogorszyła powierzchnia na wałku po tym wyiskrzaniu
Może za twarde spoiwo do miękkiego jak dla niego materiału nie wysypywało stępionego ziarna, nie powinna się zaszklić.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 6
Dziękuję
Dodane 7 minuty :
Proszę bardzo będę wklejał dodatkowe postaram sie coś niedługo wrzucić planuje dorobić lagi do motocykla materiał mam jeżeli wyjdzie to fajnie będe sie cieszył, jak nie trudno będziemy wiedzieć czy warto było się bawić to już będzie wystarczający test "fortunki" długość lag 540mm
Dodane 2 minuty 35 sekundy:
Filmik będzie, krótki bo z telefonu ale postaram się żeby było wszystko widoczne i z dźwiękiem bo to też ważne
Dodane 13 minuty 34 sekundy:
Pojęcia nie mam to był mój pierwszy razRomanJ4 pisze: ↑26 lut 2025, 12:08karol789 pisze:na końcu chciałem wyiskrzyć i tylko zaszkliłem tarcze, widać na zdjęciu, i trochę się pogorszyła powierzchnia na wałku po tym wyiskrzaniu
Może za twarde spoiwo do miękkiego jak dla niego materiału nie wysypywało stępionego ziarna, nie powinna się zaszklić.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 6
Wymyłem oryginalną lagę to jednak zwykła rura wcale nie taka gładka jak mi się wydawało wystarczy powierzchnia po wiertle nie trzeba rozwiercać to z tym wierceniem sobie już poradzę
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Pod rozwiertak zostawiamy zazwyczaj 0,2mm, czasem mniej. Powierzchnia po wiertle w gro przypadków się nie nadaje - z powodu bicia, trzeba roztaczać by zachować osiowość otworu po rozwierceniu, poza tym wiertło często robi stożek. Szlifowany bez podparcia koniem wałek musi być bardzo sztywny(stosunek średnica/długość) co sprowadza się do krótkiego wystawienia, dłuższe trzeba podpierać. Podparcie zmniejsza również wpływ luzu wrzeciona.
pozdrawiam,
Roman
Roman