moja moc przyłączeniowa 140Kw obecnie zwiększona o 40Kw bo miałem wykorzystywaną do 90Kw i 10 było tylko zapasu .atom1477 pisze:alownik może pomóc w sytuacji jak Twoja: moc przyłączeniowa na styk
Czym ogrzewacie swój warsztat?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 48
Re: Czym ogrzewacie swój warsztat?
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
mnie interesuje wyłącznie oszczędzanie pieniędzy ,większość chyba teżatom1477 pisze:Tylko po prostu z Twoich postów wywnioskowałem że mówisz o oszczędnościach energii a nie pieniędzy.
I coś mi się tutaj przestało zgadzać.
Dodane 4 minuty 17 sekundy:
wytłumacz to tej sprężarce 15Kw żeby brała mniej albo każdej innej maszynie która pobiera 15-30Kw bo to nie jest jak z pralką klasy A++.atom1477 pisze:Zmniejszać. No tylko trzeba mieć jak
Dodane 3 minuty 44 sekundy:
ile można byłoby mieć prądu z tony ziemniaków aż strach pomyśleć .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
Ja używam stacjonarnego klimatyzatora z funkcją grzania o mocy 3kW. Moim zdaniem do małego warsztatu idealna opcja, bardzo szybko i mocno nagrzewa pomieszczenie, dużo fajnych funkcji, np czasowe zał/wył czy też utrzymywanie min 8 stopni w pomieszczeniu w trakcie mojej nieobecności. Na razie jeszcze za ciepło ale w te zimę przetestuje jego wszystkie możliwości, myślę by zrobić jakieś zdalne sterowanie wi-fi (warsztat na działce) oraz jakąś klatkę przeciw złodziejom na wiatrak.
Kto pyta, nie błądzi.
-

Najlepszym rozwiązaniem jest ciepłe słowo np bigosRafalgl pisze:Moim zdaniem do małego warsztatu idealna opcja
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
mam garaż 26m2, 2.4m wysokości, murowany, ocieplony, do tego chińskie webasto za 5stów, 8kW, po pół godzinie/godzinie grzania muszę wyłączyć bo jajo idzie znieść, ja do komfortowej pracy potrzebuje 15-18 stopni, powyżej 20+ energia opada i nic mi się nie chce. Jeszcze myślałem żeby wydech przepuścić przez kaloryfer, ale w tej chwili brak chęci i potrzeby na tego typu zabawy.
Krak.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
u mnie garaż ma złą konstrukcje i układ. główne pomieszczenie w którym siedzę ma okolo 5x6m i przepust 3m do drugiej części zrobionej z płyty betonowej. powiesiłem tam plandekę i jakoś to jest.
wcześniej była koza kiepskiej jakości (grubsza beczka i to wszystko) teraz kupiłem niemieckie webasto sirokko 12kw bodaj, do tego stelaż pospawalem i jest gitarka. w pare minut jest gorąco

teraz raczej bym kupił nawet dwa chinskie webasta w tej cenie ale głównie z uwagi na poziom hałasu.
wcześniej była koza kiepskiej jakości (grubsza beczka i to wszystko) teraz kupiłem niemieckie webasto sirokko 12kw bodaj, do tego stelaż pospawalem i jest gitarka. w pare minut jest gorąco

teraz raczej bym kupił nawet dwa chinskie webasta w tej cenie ale głównie z uwagi na poziom hałasu.
-
- Posty w temacie: 35
cawboy pisze: Jeszcze myślałem żeby wydech przepuścić przez kaloryfer, ale w tej chwili brak chęci i potrzeby na tego typu zabawy.
O tym rozwiązaniu lepiej sobie poczytaj sprawozdania jego zwolenników, bo niektórzy tak sobie przez to zatkali urządzenie sadzami, że trzeba było jego naprawy..
Vide- https://www.facebook.com/groups/3871884 ... 8146/?_rdr
(komentarze...)
...itd...
mophk pisze:teraz raczej bym kupił nawet dwa chińskie webasta w tej cenie ale głównie z uwagi na poziom hałasu.
A nie można postawić go w tym drugim pomieszczeniu, i tylko rurę z gorącym powietrzem doprowadzić tam gdzie siedzisz?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2024, 13:44 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
bardzo chętnie ale w drugiej części nie ma komina, obiekt nie jest mój, jest ogromne przejście między "pokojami", zrobi sie z drugiego pomieszczenia skrzynia wzmacniająca, także jestem "utkniety" niestety
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
RomanJ4 pisze:O tym rozwiązaniu lepiej sobie poczytaj sprawozdania jego zwolenników
Jak już pisałem:
cawboy pisze:brak chęci i potrzeby na tego typu zabawy.
Krak.