Zapewne bardziej pomoże, jak podłączysz prawidłowo czujnik i Mach zacznie go widzieć...
Makro do sondy 3D
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
Re: Makro do sondy 3D
Jak Ci czujnik działa, to uruchom jakiekolwiek makro wykorzystujące czujnik, nawet to na mierzenie długości narzędzia.
Jeśli cokolwiek będzie działać prawidłowo, to będzie punkt zaczepienia do tego, aby znaleźć rozwiązanie zaspokajające twoje potrzeby.
Jak pisałem wcześniej, poszukiwane makro będzie podobne do dostępnych w necie, co najwyżej dłuższe i używające innych zmiennych.
Ja Ci takiego makra nie napiszę, bo ani nie używam Mach3, ani nie piszę w VB, ale robiłem podobne rzeczy w LinuxCNC, czyli mówiąc obrazowo, zdarzyło mi się mówić to samo, tylko w innym języku, więc naprawdę wiem o czym mówię.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 23
Re: Makro do sondy 3D
qqaz żyje jeszcze?
może się obraził
Dodane 6 minuty 21 sekundy:
pomiar długości narzędzia działa, tylko nie wiem po co dwa razy dokonuje pomiaru - przed wymianą i po wymianie - po wymianie rozumiem ...
może się obraził
Dodane 6 minuty 21 sekundy:
tuxcnc pisze:Jak Ci czujnik działa, to uruchom jakiekolwiek makro wykorzystujące czujnik, nawet to na mierzenie długości narzędzia.
Jeśli cokolwiek będzie działać prawidłowo, to będzie punkt zaczepienia do tego, aby znaleźć rozwiązanie zaspokajające twoje potrzeby.
pomiar długości narzędzia działa, tylko nie wiem po co dwa razy dokonuje pomiaru - przed wymianą i po wymianie - po wymianie rozumiem ...