kozak12 pisze:Czyli nie masz pieca na groszek nie paliłes w nim a się wypowiadasz bo szwagier mówił dobra opinia
nie, znowu prowadzisz rozmowę na dopowiadaniu, ja ten piec obsługuje, bo siostra wyjeżdża np na urlop na miesiąc w zimie do alp i ja wtedy idę dokładam do niego groszek. Stąd opinia, nie wiem dlaczego z tego powodu miałaby być gorsza a twoja lepsza? Ślimak też w tym piecu wymieniałem bo szwagier ma dwie lewe ręce, masz racje nic nie wiem.
No cóż ustaliliśmy:
*drewno jest lepsze bo można je mieć za darmo albo za 250 zł
*z kilku sobót zrobiło się już sporo poświęconych weekendów i urlopów na przeróbki pieca, smoki czy inne dragony
*paniczny lęk przed zaworami sterującymi, brak zrozumienia zasady działania mieszaczy jako elementów niezależnych instalacji - czyste zło
*potępienie niegospodarności, marnowanie tego co nam natura daje i odnawialnego, układanie się pod "światowy spisek paliwowy"
*niekonstruktywne wykorzystywanie czasu wolnego, wszakże w czasie wolnym dla zdrowia powinno się rąbać i wstać o te 10 min wcześnie - kto by pomyślał tak długo przysypiać
*gwarancja zaspokojenia ciepła rodziny to gwarancją na sukces w życiu osobistym i powodzenie w związku małżeńskim. Kiedyś prawdziwy facet miał maczuge, dzisiaj to ten co spędza sobotę przy drewienku.
kozak12 pisze:Trocina to ty se w warsztacie pal ja to już przerabiałem następny specjalista z YouTube
dalej nie zrozumiałeś i dopowiadasz swoje, przeczytaj dokładnie temat który zalinkowałem do forum o ciepłym ogrzewaniu kiedy toczyła się rozmowa o piecach ogniwo DS, po co ludzie wsypują trociny do kotłów 5 tej klasy i co chcą przez to osiągnąć.... z tobą chłopie nie idzie się dogadać. PS. pewnie trocina szła do ekogroszka domyślam się i dlatego piec poszedł na wylot?? tak to jest jak się w końcu po doswiadczeniach z YT nabrało praktyki