reactor pisze: ↑08 lis 2022, 20:39
U mnie właśnie też tak ładnie idzie na obrotach 1200 i posuwanie 0,015-0,02. Tylko u mnie nie ma takiego czy też podobnego przeraźliwego dźwięku, który jakby świadczył o tym, że zaraz płytka strzeli z nadmiernego zużycia. U mnie to bardzo cichutko wchodzi i nagle ucina detal i po sprawie...
Hmm na żywo nic nie było słychać niepokojacego i za bardzo nie wiem o co chodzi z tym niepokojącym odgłosem, ale to aż dziwne że nie masz nic dziwnego u siebie skoro płytki ci nie dają rady zrobić większej partii, wczoraj przeciąłem 50 elementów i płytka nie jest nic naruszona a to zwykła chińska płytka (wcześniej na niej też robiłem, ale nie liczyłem ile sztuk), moja mini tokarka waży nie całe 200 kg czyli o połowę mniej niż twoja i też ma tak malutkie wrzeciono 2,2kW jak twoja, a co najlepszego zamówiłem na początku zły uchwyt Tokarski bo z zamkiem 56mm a adapter mam 55 więc nie mam go idealnie ustawionego (jutro ma mi przyjść prawidłowy uchwyt z dobrym zamkiem) więc tym bardziej u ciebie powinno to o wiele lepiej iść.