Zapewne jak będziesz miał duży fart, to trafisz i za 50 PLN, ale ciągle rozmawiamy o dokładności 0,2 stopnia.
Jak zobaczyłem ten katalog Mitutoyo, to chęć zakupu elektronicznej poziomicy przeszła mi jak ręką odjął...
Zapewne jak będziesz miał duży fart, to trafisz i za 50 PLN, ale ciągle rozmawiamy o dokładności 0,2 stopnia.
Mam taki tradycyjny z noniuszem, bardzo fajny i wystarczająco dokładny, tylko kątomierz ma taką wadę, że go trzeba przyłożyć do dwóch powierzchni, co czasem jest wyjątkowo upierdliwym zajęciem...
Napisałem to wyraźnie, ale dla Ciebie specjalnie powtórzę: problemem jest dokładność, a raczej jej brak.
prościej tak ale tux lubi gdy życie jest skomplikowane i dla tego wpadł na pomysł żeby sobie zrobić pod górę ,a przy okazji opierdzielić innych forumowiczów, bo nie idą tokiem jego pokrętnego myślenia.IMPULS3 pisze: prościej bylo wkrecić śrubki regulacyjne do tej poziomnicy co miales i ją wyregulować i byloby po problemie.
tuxcnc pisze:dokładności 0,2 stopnia.
skrzynki nie stawiaj tux wolałby masełko w promocjiArias2 pisze:Stawiam skrzynkę że na wszystkie pytania brzmi odpowiedź NIE
to napisze dopiero na 5 stronie i będzie z wszystkich robił idiotów .KARABIN pisze:Autor tematu nie napisał czym te listwy na ramki będzie przecinał
tuxcnc pisze:Napisałem to wyraźnie, ale dla Ciebie specjalnie powtórzę: problemem jest dokładność, a raczej jej brak.
Właśnie przekroczyłeś granicę absurdu i równie dobrze możesz mi zaproponować kupno wagi albo woltomierza, bo przecież moim wynalazkiem zmierzyć się nie da.
Mylisz DOKŁADNOŚĆ z ustawieniem zera.IMPULS3 pisze: ↑18 wrz 2022, 18:48A ja napisalem wyrażnie że trzeba dołożyć srubki do wyregulowania tej niedokladności i gotowe.![]()
Kładziesz przed sobą na czyms w miare równym (suwmiarka) i patrzysz na oczko, następnie obracasz poziomnice czyli zamieniasz stronami lewa z prawą tak jakbyś poziomnicę miał zawieszoną na nitce i ponownie sprawdzasz oczko i już wiesz ile oszukuje. I tak chwila zabawy i masz ustawioną poziomnicę idealnie.
Frezarką CNC.
tuxcnc pisze:Mylisz DOKŁADNOŚĆ z ustawieniem zera.
DOKŁADNOŚCI nie poprawisz żadnymi śrubkami.