Z sygnałów, które chce wykorzystać to Alarm i Alarm reset w Yaskawie bazuje na napięciu 24v a w SZGH na 5v.
Zakupiłem szafę po kontrolerze robota Fanuc i w niej ulokuje całą elektronikę.
Początkowo myślałem o standardowych szafach, ale jak zobaczyłem aukcję z takim wynalazkiem to długo się nie wahałem
Spokojnie mi się tu wszystko zmieści, wraz z trafo oraz szafa od razu była wyposażona w bardzo porządny łącznik krzywkowy, filtr sieciowy, wentylatory oraz sensownie przemyślane miejsca pod wprowadzanie przewodów. Dodatkowo jest na kółkach z blokadą i ma miejsce pod montaż wędki. Oczywiście oprócz zalet ma też wady, jest trochę za niska i panele SZGH zamocowane tak jak na zdjęciach, są nie ergonomiczne nisko. Coś będzie trzeba wymyślić. Szafę kabluję na "szybko" a jak juz wszystko dobrze przemyślę to w jakiś weekend wypruję wszystko i ponownie złożę.
Utknąłem trochę z wrzecionem.
Potrzebuję na wrzeciono koło zębate 5GT z 68 zębami oraz odpowiedni pas 5GT tylko nie bardzo mogę znaleźć jakiś sklep oferujący takie podzespoły. Dodatkowo, sam pas jest dla mnie pewną zagadką, bo koło pasowe wrzeciono, jest przedzielone na dwie części i teraz nie wiem czy:
1. Pas powinien być szeroki na obie części koła pasowego (60mm)
2. Potrzebny jest specjalny pas zębaty z wycięciem na środku, tak jak na zdjęciu poniżej:
Najchętniej kupiłbym na początek koło pasowe i pasek HTD 5M o szerokości 25mm i napędził tylko jedną połówkę koła pasowego na wrzecionie. Może to jest jakieś rozwiązanie?