Czym ogrzewacie swój warsztat?
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
Re: Czym ogrzewacie swój warsztat?
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
Tomek11
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 8
-
strikexp
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 34
Niestety nie, ale podobno ruscy kilka atomówek na Ukrainie zgubili. A one też grzeją same 
Co do pelletu. W tartakach i u stolarzy, można za darmo trocin sobie nabrać. Szczególnie w tartakach jest tego sporo takiego zanieczyszczonego z korą i mokrego.
Co do pelletu. W tartakach i u stolarzy, można za darmo trocin sobie nabrać. Szczególnie w tartakach jest tego sporo takiego zanieczyszczonego z korą i mokrego.
-
tristar0

- Posty w temacie: 48
Obawiam się że już się skończyło za darmo ,a nawet trzeba robić zapisy bo przynajmniej u mnie powstało kilka domorosłych producentów pelletu , Konkurencja nie śpi i wszystko co można sprzedać z zyskiem idzie na przemiał.strikexp pisze:W tartakach i u stolarzy, można za darmo trocin sobie nabrać
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Tomek11
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 8
Jakie masz zapylenie ? Jak wygląda klima po roku pracy - nie usyfiona jak to w warsztacie ? bo tam sporo powietrza ciągle się mieli .... brudnego z warsztatu, chłodziwo zmieszane z pyłem itp.
Dodane 16 minuty 49 sekundy:
Oj "nadają" się. Kup gorszy pellet to po spaleniu zobaczysz ile śmieci w nim się nie spala tylko topi w spiek
A jak masa pelletu wzrasta .... kaloryczność i tak jest brana z .... "księżyca".
Tomek
-
Rybiarz
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 3
Życia łatwego nie ma ale po to są filtry i serwisy żeby o nie dbać.Co pół roku przeglądy i tak trzeba robić żeby nie stracić gwarancji
-
tristar0

- Posty w temacie: 48
Obawiam się że w tym sezonie grzewczym będziemy grzali ciepłym słowem i wrócą do łask kalesony termoaktywne 
Dodane 3 minuty 25 sekundy:
I nie jeden przeprosi historię
Dodane 3 minuty 25 sekundy:
I nie jeden przeprosi historięMam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
drzasiek90

- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
W pellet też ładują dziadostwo. Mam znajomego któremu robiłem ploter do sklejki, przemiał ma spory, pytałem go co robi z trocinami i wiórami, to się roześmiał i mówi: przyjeżdża gość i zabiera, nie pytam po co mu to potrzebne.
Widziałem też niedawno jak gość na grupie na FB ogłosił, że odda 150 worków 200l trocin ze sklejki i płyty meblowej. Ludzie się tam przebijali kto da więcej żeby kupić, no chyba nie do kolekcji.
Mentalność też powoli się zmienia.
Śledzę czasem ogłoszenia, jeszcze rok temu jak ktoś wystawił na sprzedaż piec węglowy starego typu to zaraz w komentarzach była wojna, pyskówka żeby odwiózł na złom, tego nie wolno sprzedawać, w tym nie wolno palić. Teraz jak ktoś wystawił taki piec to ludzie przychylni, nawet dają porady żeby wystawił drożej bo to teraz chodliwy temat
także kto może będzie palił czym się da, żeby przeżyć. Kogo stać to pięć wymieni ale pellet to dziś ani tanio ani eko. Ekogroszek też ani eko ani tanio. Jedynie pompa ciepła może być eko jak sam produkujesz prąd, ewentualnie gaz. Ale coś mi się zdaje, że eko pomału z głów ludziom wybija ceny opału.
Widziałem też niedawno jak gość na grupie na FB ogłosił, że odda 150 worków 200l trocin ze sklejki i płyty meblowej. Ludzie się tam przebijali kto da więcej żeby kupić, no chyba nie do kolekcji.
Mentalność też powoli się zmienia.
Śledzę czasem ogłoszenia, jeszcze rok temu jak ktoś wystawił na sprzedaż piec węglowy starego typu to zaraz w komentarzach była wojna, pyskówka żeby odwiózł na złom, tego nie wolno sprzedawać, w tym nie wolno palić. Teraz jak ktoś wystawił taki piec to ludzie przychylni, nawet dają porady żeby wystawił drożej bo to teraz chodliwy temat