Screeny do Mach'a

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC
Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: easy2002 » 21 sie 2008, 12:45

k-m-r1 pisze:kostner skoro Tobie sie podobają screany może sam zrobisz coś?
:shock:
kostner pisze:Alez zrobie zrobie i wynik na pewno przedstawie na forum.
:smile:

... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 21 sie 2008, 13:32

zrobiłem spolszczenie bo edytora sercanów będzie łatwiej zrobić własny ekran zamieściłem krótki instruktaż co i jak
wszystko dostępne w poście Mach3 pl tu link https://www.cnc.info.pl/topics45/mach3- ... 520,40.htm
zawsze można pytać bo kto pyta nie błądzi

Awatar użytkownika

Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: Piotr Rakowski » 22 sie 2008, 07:40

Kolego Kostner - obiecałeś mi już dawno temu pomoc w lokalizacji niemieckiej STEP2CNC - i co, przesiadłeś się na Macha! Do tego screeny chcesz zrobić i upublicznić! "Zdrajca" :lol:

A Wy koledzy także jesteście niefajni - "jedziecie" na polskiego dystrybutora Macha, a jak chciałem, żebyście pomogli w rozwijaniu STEP2CNC to z trudem znalazłem kilku, co w ogóle chciało testować program :cry:

A tak poważnie, to dorobienie takich opcji, jak dynamiczna zmiana ekranów przez użytkownika nie jest specjalnym problemem (w STEPie). Poza tym, co innego tłumaczenie Macha (tu wchodzą autorskie prawa pokrewne), a co innego zrobienie screenów narzędziem, które jak rozumiem do pakietu Mach jest dodawane.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 22 sie 2008, 09:58

Artsoft po to zrobił edytor by każdy śmiertelnik mógł zrobić sobie własny ekran taki jaki potrzebuje nie każdy zna angielski i ma problemy z nim nie ma praw autorskich do sercanów chyba że ktoś zrobi sobie własny i zastrzeże go sobie więc można nawet w hebrajskim zrobić taki se screen jak język znasz
Piotr Rakowski pisze:pomogli w rozwijaniu STEP2CNC
niestety konkurencja musisz przywyknąć do tego takie już prawa rynku

numerek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: numerek » 22 sie 2008, 19:47

kolego Piotrze o co kruszysz kopie ?
o to że nikt ci nie chce pomóc ?
no litości a jak było z eduCadem? zaoferowałem swoją pomoc w helpie ale jak przeczytałem licencję do wersji 2,5 to zdębiałem !!!
3 razy reinstalacja (kod aktywacyjny) a potem zakup -...
wziąłem i piznąłem tego eduCada w kąt i niech leży ścierwo choć zaczynał mi się podobać ale taka praktyka to nie dla mnie
albo dajesz normalną licencję albo sam oraj ....
nie znam licencji dla stepa ale podejrzewam że jest podobna
mogłeś mieć ładnego helpa 80 % skończony a teraz nie masz

więc nie narzekaj tylko przemyśl ..

to tyle

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 23 sie 2008, 01:18

STEP2CNC

Wymagania sprzętowe (minimalne/zalecane):

* Windows 95 (Windows 98)
...

a jeśli ktoś korzysta z Xp ? to jest całkiem inna rodzina systemów niby podobne ale jednak ...
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]

Awatar użytkownika

Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Piotr Rakowski » 23 sie 2008, 11:18

Kol. Numerek - mój sarkazm jest z przymrużeniem oka - nie zauważyłeś tego?

Co do licencji - każdy ma soje powody do takiego lub innego działania. Pomyśl - Twoje rozumowanie jest takie => co to za licencja? Ano zupełnie normalna. Jeśli bym tego nie wprowadził gwarantuję, że miałbym głównie nielegalne kopie chodzące po kraju.

Wiesz - nie podoba Ci się eduCAD, mimo, że jak Pamiętam specjalnie dla Ciebie wprowadzałem ulepszenia? Trudno - Twój wybór. Z tym helpem - moja strata - nic nie poradzę.

Kol. k-m-r1 - zalecanie, nie znaczy, że musisz właśnie tego używać. Ja testuję STEPa na wielu platformach: 95/98/XP. Ostatnio także na Viscie -> i po porawkach wersji 1.2 bardzo ładnia chodzi. Wczoraj wygenerowałem plik o 25.000 wektorów -> poszło pięknie, mimo wielokrotnej pracy z przerwami, męczenia kontrolek ekranu itd. Prędkość ustawiona 3750 mm/s w każdej osi i każdym typie ruchu. Test wykonałem 6x z rzędu. Bez zarzutu!
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 23 sie 2008, 18:05

Piotr Rakowski pisze:Ja testuję STEPa na wielu platformach: 95/98/XP. Ostatnio także na Viscie
musi to by meczące skoro po 6x to samo robiłeś :???:
warto poprawić zalecenia

Awatar użytkownika

Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Piotr Rakowski » 23 sie 2008, 19:43

Nie bardzo rozumiem ten komentarz. Jeśli nie chcesz testować STEPa - po prostu tego nie rób i zostań przy Machu. Jest oczywistym, że testowanie działania programu nie może polegać na wykonaniu 1 próby. Ja wykonuję zawsze kilka (nawet kilkanaście), by sprawdzić stabilność pracy. Twórcy innych programów także tak robią (ew. zatrudniają testerów). Ja tego zrobić nie mogę, bo tak, jak pierwszą wersję chciało "testować" z 10 osób, tak tej nowej poprawionej praktycznie nikt. Może chociaż Ty spróbujesz?

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: k-m-r1 » 23 sie 2008, 20:17

mogę przetestować tylko nie mam Jeszce plotera ani frezarki więc zostaje sam PC
mało jest informacji w internecie o STEPie pomyśl nad reklamą sam niezbyt interesowałem się tym programem a nawet wcale dopiero teraz trafiłem na niego do tego jest potrzebna jakaś licencja? kody czy darmowy jest??

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”