Frezarka Deckel FP3AT przekłamuje na obrotach
fizyczna prędkość obrotowa wrzeciona jest inna aniżeli zaprogramowana
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Frezarka Deckel FP3AT przekłamuje na obrotach
Po jednym z resetów maszyny Deckel stało się tak, że fizyczna prędkość obrotowa wrzeciona jest inna aniżeli zaprogramowana.
Aby osiągnąć fizyczne obroty maszyny 2500obr/min w programie musi być zadane 4000obr/min - praca w automacie.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Słyszałem, że mogą za to odpowiadać jakieś przełączniki w szafie elektrycznej.
Aby osiągnąć fizyczne obroty maszyny 2500obr/min w programie musi być zadane 4000obr/min - praca w automacie.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Słyszałem, że mogą za to odpowiadać jakieś przełączniki w szafie elektrycznej.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Re: Frezarka Deckel FP3AT przekłamuje na obrotach
Wydaje mi się, że silnik ma stałe obroty a na wrzecionie otrzymuje się zmienne przez wybór odpowiedniego przełożenia na przekładni.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Frezarka Deckel FP3AT przekłamuje na obrotach
Coś jej się pomieszało z parametrami albo (co według mnie jest mniej prawdopodobne) utknęła na nie tym biegu co trzeba.
Oczywiście, że jest tam falownik i w ten sposób wybierane są obroty. Fizyczne biegi na wrzecionie są pewnie tylko dwa.
Oczywiście, że jest tam falownik i w ten sposób wybierane są obroty. Fizyczne biegi na wrzecionie są pewnie tylko dwa.