Co sądzicie na temat tej frezarki cnc
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Re: Co sądzicie na temat tej frezarki cnc
Zakładając, że masz szczęście i gotówkę to możesz coś dobrego upolować za powiedzmy 10.000zł.
Ludzie nieraz sprzedają maszynki za ułamek kosztów zakupu bo po prostu czyszczą magazyny,
czy chcą się pozbyć kloca bo żona dudra, że kiepsko wygląda obok plazmy
Tak, że kasa w garść i cierpliwie szukać... O nowej maszynce raczej zapomnij, szukaj używki...
q
Ludzie nieraz sprzedają maszynki za ułamek kosztów zakupu bo po prostu czyszczą magazyny,
czy chcą się pozbyć kloca bo żona dudra, że kiepsko wygląda obok plazmy

Tak, że kasa w garść i cierpliwie szukać... O nowej maszynce raczej zapomnij, szukaj używki...
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 17
głownie potrzebuje do głębokiego grawerowania (max 1,5mm) małych rzeczy w miękkiej stali s235. Także myślałem że takie wrzeciono 2,2 kW da radę. Kupił bym nawet tą z allegro bo myśle że do grawerownia dałaby radę, pozatym jest 14 dni na zwrot niby. Ale dostaje nerwicy jak mam zapłacić prawie 2500zł haraczu zwanego vatem. Dlatego wolałbym kupić od kogoś składaka albo używkę.
-
kurcze ja to zabardzo nie ogarniam jeszcze, także chciałbym kupić gotowy produkt. Tak żebym mógł podpiąc pod kompa i zacząć działać.
Nie mam zabardzo czasu na majsterkowanie przy frezarce. Głownie mi zależy na dokładności (detale) pracy i bezawaryjności.
Nie mam zabardzo czasu na majsterkowanie przy frezarce. Głownie mi zależy na dokładności (detale) pracy i bezawaryjności.
-
Weź już lepiej nic nie pisz

to coś rozleci się po chwili pracy, albo złapie luzów...
q
Dodane 1 minuta 13 sekundy:
2.2kW w stali oczywiście da radę, ale przydałyby się niższe obroty niż te 24.000rpm.santi666 pisze: ↑24 lut 2021, 16:56głownie potrzebuje do głębokiego grawerowania (max 1,5mm) małych rzeczy w miękkiej stali s235. Także myślałem że takie wrzeciono 2,2 kW da radę. Kupił bym nawet tą z allegro bo myśle że do grawerownia dałaby radę, pozatym jest 14 dni na zwrot niby. Ale dostaje nerwicy jak mam zapłacić prawie 2500zł haraczu zwanego vatem. Dlatego wolałbym kupić od kogoś składaka albo używkę.
14dni jest na zwrot towaru NIEUŻYWANEGO. Nikt nie przyjmie frezarki upieprzonej wiórami

q
Dodane 56 sekundy:
Jak małych - jakie maksymalnie rozmiary?
q
-
oprawcafotografii pisze:NIEUŻYWANEGO
Można użyć w stopniu niezbędnym do określenia prawidłowego działania produktu i potem zwrócić. Tylko nie wiem, czy warto ryzykować, bo jeśli sprzedawca będzie się stawiał, to trzeba będzie walczyć o swoje.
-
oprawcafotografii pisze: ↑24 lut 2021, 17:46Weź już lepiej nic nie piszGrawerka to dużo drobnego dziubania -
to coś rozleci się po chwili pracy, albo złapie luzów...
q
Dodane 1 minuta 13 sekundy:2.2kW w stali oczywiście da radę, ale przydałyby się niższe obroty niż te 24.000rpm.santi666 pisze: ↑24 lut 2021, 16:56głownie potrzebuje do głębokiego grawerowania (max 1,5mm) małych rzeczy w miękkiej stali s235. Także myślałem że takie wrzeciono 2,2 kW da radę. Kupił bym nawet tą z allegro bo myśle że do grawerownia dałaby radę, pozatym jest 14 dni na zwrot niby. Ale dostaje nerwicy jak mam zapłacić prawie 2500zł haraczu zwanego vatem. Dlatego wolałbym kupić od kogoś składaka albo używkę.
14dni jest na zwrot towaru NIEUŻYWANEGO. Nikt nie przyjmie frezarki upieprzonej wiórami
q
Dodane 56 sekundy:Jak małych - jakie maksymalnie rozmiary?
maksymalnie materiał o średnicy 40mm
-
A co to ma być? Jakieś medaliony będziesz strugał czy co?
Nie zarobisz na tym

Inna sprawa, że maszynkę o formacie 10x10x10cm można za te kilka
tysięcy świetną zrobić. Tylko podstawa to wygrzebać jakiś pasujący kawał
żeliwa na złomie

q