MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 70
- Kontakt:
Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi
Absolutnie się zgadzam.
Porównanie nie dotyczy Macha / MyPlasm tylko sposobu detekcji.
Wręcz uważam, że mach jest lepszym/bardziej profesjonalnym narzędziem.
Porównanie nie dotyczy Macha / MyPlasm tylko sposobu detekcji.
Wręcz uważam, że mach jest lepszym/bardziej profesjonalnym narzędziem.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 26
A mogę system omnic podłączyć bezpośrednio do wanny z materiałem pomijając źródło plazmowego? bo sygnał z interfejsu wchodzi do źródła plazmowego a już nie wychodzi, a system thc działa tylko zapomniałem włączyć go 

-
- Kontakt:
Nie rozumiemProfesjonalnyAmator pisze: ↑22 paź 2020, 09:58A mogę system omnic podłączyć bezpośrednio do wanny z materiałem pomijając źródło plazmowego? bo sygnał z interfejsu wchodzi do źródła plazmowego a już nie wychodzi,

Tam niema co dnie działać

Jeden kabelek musi być podłączony do materiału ( oznaczony jako uziemienie bo materiał powinien być uziemiony ), tak, można jego podłączyć do wanny, rusztu, materiału ale nie widzę sensu bo wszystko i tak powinno być połączone i uziemione.
Drugi kabelek (OHMIC SHIELD) do osłonki dyszy czyli tego kółeczka z druta dorobionego.
to wszytko.
-
No właśnie sprawdzałem i sygnał wchodzi przez port CPC w plazmie a nie wychodzi z niego , jak można tak zrobić bezpośrednio do wanny i nic złego się nie stanie to tak zrobię 

-
- Kontakt:
nie rozumiem który sygnał ?
jeden to po prostu uziemienie a drugi to ten dorobiony drut ? Skąd miał by się wziąć w porcie CPC ?
jeden to po prostu uziemienie a drugi to ten dorobiony drut ? Skąd miał by się wziąć w porcie CPC ?
-
Podłaczyłem wszystko tak jak w instrukcji ppk 9 Podłaczenie i konfiguracja źródła plazmowego tylko że tam jest "hyperthermPowermax" ale u mnie tak samo wszystko jest jak tam czyli z interfejsu THC&OHMIC do portu CPC ida te 4 przewody dwa do startu plazmy i jeden jako dzielnik i Ohmic/materiał mam połaczone z + .
-
- Kontakt:
ohmic materiał proszę podpiąć do materiału lub uzmiemienia.
w powermax ten plus jest po prostu uzmieniony/połączony z materiałem. skoro to nie jest powermax to proszę nie stosować schematu z powermaxa.
w powermax ten plus jest po prostu uzmieniony/połączony z materiałem. skoro to nie jest powermax to proszę nie stosować schematu z powermaxa.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Ohmic mam jeszcze nie podłączony, ale sama pływająca głowica działa szybciej. W machu jeździła ze stałą prędkością w górę i w dół, tyle umiałem i tyle zrobiłem. Tutaj w dół na małej wysokości jedzie wolno ale wraca już szybko.
Wiem, że w machu można zrobić dużo, ale to raczej nie ten dział. Poza tym moja maszyna nie jest na sprzedaż, nie muszę jej udoskonalać o pierdyliard niepotrzebnych gadżetów, aby tylko znaleźć klienta, więc w g-cod i samego macha się nie zagłębiałem bardziej
Wiem, że w machu można zrobić dużo, ale to raczej nie ten dział. Poza tym moja maszyna nie jest na sprzedaż, nie muszę jej udoskonalać o pierdyliard niepotrzebnych gadżetów, aby tylko znaleźć klienta, więc w g-cod i samego macha się nie zagłębiałem bardziej

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 11
Chodzi o to żebyś nie wprowadzał ludzi w błąd że mach na detekcji chodzi wolno bo tak nie jest.Wiem, że w machu można zrobić dużo
Właśnie przez takie podejście ludzie powielają głupoty że ten czy inny soft jest lepszy bo ma szybszą detekcję itd..w g-cod i samego macha się nie zagłębiałem bardziej
Oczywiście bez obrazy

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
dudziak4 pisze:Chodzi o to żebyś nie wprowadzał ludzi w błąd że mach na detekcji chodzi wolno bo tak nie jest.
W jaki błąd? Napisałem jaka jest sytuacja u mnie, ale nie mówię, że to jest reguła.
dudziak4 pisze: Właśnie przez takie podejście ludzie powielają głupoty że ten czy inny soft jest lepszy bo ma szybszą detekcję itd..
To już sprawa indywidualna, kto i co oczekuje i czy umie czytać ze zrozumieniem.
Wróćmy do tematu:
Co do softu MyPlasma to okno z rysunkiem (tym samym stołu) obejmuje za duży obszar. Pomimo oddalenia i tak jest za mały obszar.