MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.

Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 48
Posty: 1097
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#111

Post napisał: prokopcio » 14 sty 2021, 09:44

Mam też klientów z przecinarkami do 1000zł ;)
Dziś lub jutro seria systemów powinna zejść z testów.




robson132
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 4
Rejestracja: 11 sty 2015, 13:40
Lokalizacja: LJA

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#112

Post napisał: robson132 » 14 sty 2021, 16:16

Czy po zakupie można liczyć na jakies wsparcie techniczne w razie problemów przy uruchomieniu?


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 48
Posty: 1097
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#113

Post napisał: prokopcio » 14 sty 2021, 18:26

robson132 pisze:
14 sty 2021, 16:16
Czy po zakupie można liczyć na jakies wsparcie techniczne w razie problemów przy uruchomieniu?
Absolutnie nie, jak już sprzedamy to martw się Pan sam :lol:
..
...
Oczywiście że pomożemy.


michelew
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 26
Rejestracja: 15 sie 2012, 18:05
Lokalizacja: Kołbiel

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#114

Post napisał: michelew » 14 sty 2021, 20:05

robson132 pisze:
14 sty 2021, 16:16
Czy po zakupie można liczyć na jakies wsparcie techniczne w razie problemów przy uruchomieniu?
Kontakt ze sprzedającym jest ok. Mimo, że zakup był ponad 1,5 roku temu, a dopiero teraz zacząłem testy, służy pomocą... żeby tak Poczta Polska dostarczała sumiennie przesyłki.


ufosi
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 14
Rejestracja: 24 gru 2010, 13:58
Lokalizacja: Mielec

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#115

Post napisał: ufosi » 18 sty 2021, 17:55

Mam pytanie tylko pośrednio związane z myplasm :) Mam nadzieję, że nie zostanie usunięte, myślę, że wielu użytkownikom tego systemu może się przydać: jakiego programu do nestingu używacie do współpracy z myplasm? Czyli żeby generował nesting do dxfa i sprawnie to działało? Testuje sheetcam ale póki co to średnio podchodzi mi do gustu.


gozdd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 743
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#116

Post napisał: gozdd » 19 sty 2021, 07:27

Dziwię się, że nikt tego pytania nie zadał wcześniej.
Dlaczego Emergency stop jest obsługiwany tylko NO? "Troszkę" to niebezpieczne... Przydałaby się możliwość zmiany logiki wejścia (albo i wszystkich wejść).


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 48
Posty: 1097
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#117

Post napisał: prokopcio » 19 sty 2021, 09:27

Takie pytania zadają ;)
była taka koncepcja początkowo.
E-stop został przemianowany na STOP ale niestety nadruki zostały
dlaczego? - bo jest czysto programowe wejście jak każde inne a co za tym idzie nie daje pewności wyłączenia maszyny (niezależnie czy NO i NC) bo może nie zadziałać poprawnie, być może błąd w programie (mój) , zawiecha procesora etc... jedyny słuszny stop awaryjny (nie mylić z normalnym zatrzymaniem maszyny) to taki rozłączający napięcie zasilania.


gozdd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 743
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#118

Post napisał: gozdd » 19 sty 2021, 13:05

A nie dasz rady zrobić wyboru stanu domyślnego? Przerabiałem ostatnio gotową maszynę i niestety trzeba było dokładać przekaźniki do wejść.
Fakt, jedyny w pełni bezpieczny stop to odcięcie zezwoleń na ruch bezpośrednio na napędach lub właśnie napięcia zasilania. Najlepiej przez PILZ (czy coś podobnego).
Zmień może w takim razie opisy . Rozumiem, że na obudowie to chwilę zajmie, bo pewnie masz ich zapas, ale chociaż w instrukcji.


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 48
Posty: 1097
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#119

Post napisał: prokopcio » 19 sty 2021, 13:12

Dokładnie jestem w trakcie zmian.
Co do odwracania sygnału to w końcu będę chyba musiał to zrobić choć bardzo nie chcę bo program jest strasznie prosti taki ma pozostać z założenia a jestem przekonany (praktyka) że poklikają mi to osoby, dla których nie jest przeznaczone a wtedy na płycie będzie świeciło inaczej, w programie inaczej a ja nie lubię problemów ;) teraz niejako wymuszam czujniki NO i nie mam od strony supportu żadnych problemów jak pozwolę klientowi mieszać do dojdą kolejne godziny miesięcznie na telefonie :(, których i tak już spędzam zbyt wiele.

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Posty: 5304
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#120

Post napisał: adam Fx » 19 sty 2021, 15:22

prokopcio pisze:kolejne godziny miesięcznie na telefonie , których i tak już spędzam zbyt wiele.
trzeba ponagrywać filmiki instruktażowe wtedy zawsze można dosyłać do materiałów i część problemów odpadnie.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”