lepi pisze:Masz jakiś filmik jak działa ten przechwyt?
Niestety w tej kwestii się nie pochwalę

Wszelka dokumentacja jest własnością klienta, a na terenie zakładu gdzie maszyna była robiona obowiązuje kategoryczny zakaz robienia zdjęć... Telefony niestety zostały w szafce na ochronie przy wejściu. Wniesienie laptopa do korekt drabinek to był cud żeby ochrona puściła... Nawet kamerę nad matrycą zakleili naklejaną plombą żeby przypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł użycia... Po prostu zgroza... Choć znając profil działalności firmy wcale się nie dziwię...
lepi pisze:Możesz podać model SZGH który to obsłuży?
Możliwości jest kilka. Podaj dokładną specyfikę maszyny to będzie łatwiej... Może być na PW albo tu jak wolisz...
lepi pisze:A najlepiej podać namiary gdzie stoi ta maszyna to pojadę, nawet na koniec Polski
Tego niestety nie mogę zrobić... Klauzule, umowy i takie tam... To samo co w punkcie pierwszym...
lepi pisze:A jakiś SZGH obsłuży jednoczesną pracę dwóch głowic?
A czemu nie? Kwestia dogrania odpowiednich parametrów oraz ilości osi... Jak napiszesz do chińczyka i powiesz, że potrzebujesz kontroler na 4 osie (odpowiednio X1, Z1, X2, Z2) plus dwa wrzeciona analogowe to taki ci spotworzą... Wsparcie techniczne i personalizację kontrolerów mają na wysokim poziomie... Do tego tylko ogarnąć dobrze CAMa bo przy dwóch obróbkach na raz o kolizję łatwo niestety

Gdzieś nawet był w ofercie (tylko nie mogę znaleźć po modernizacji strony) kontroler do sterowania dwóch maszyn na raz... Ileśtam osi, 4 wyjścia 0-10V itd... Do tego dwa okna programowe tak, że można było puścić dwa osobne kody na raz
PS Lepi często bywam w Poznaniu to jak będę to się odezwę bo widzę, że byłoby o czym przy kawie pogadać

A następną maszyną, która też dostanie SZGH zagram trochę na gulu Kamarowi i grzmotowielbicielom

Właśnie zdjąłem dźwigiem z lawety

Tym razem nie maszyna klienta tylko moja prywatna więc będą fotki, opisy i inne bajery w odpowiednim temacie

I będzie można przyjechać, pomacać (oby nie mnie) i pokrytykować