laser mazak ocynk
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
laser mazak ocynk
Witam jak w temacie mam problem z wypalaniem ocynku na laserze mazak. ogolnie juz dziadek ale jeszcze 2kw osiaga jest bo przegladzie wiec wszystko powinno byc ok. problem mam z paleniem blach 0.6/0.7/0.8/1.0/2.0 bez wzgledu na ustawienia mam ciagle grad
dodam jeszcze ze co do gazow mam tylko do dyspozycji tlen i powietrze. poki co dysza 1.5
dodam jeszcze ze co do gazow mam tylko do dyspozycji tlen i powietrze. poki co dysza 1.5
-
Re: laser mazak ocynk
albo jak ktos pali ocynk to fajnie by bylo jak by sie podzielil wiedza odnosnie jakich gazow dysz itd bede bardzo wdzieczny
-
z tego co wiem to da sie bardzo dobrze palic tez na powietrzu bo poki co azot odpada
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1

"Śpieszmy się czytać posty na forum, tak szybko znikają..."
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Czytaj ze zrozumieniem - autor napisał, że ma problemy ze stalą ocynkowaną. Tak jak to zrozumiałem. Odpowiadając na Twoje pytanie, zresztą chyba sam wiesz lepiej, że wtedy problem może być nie tylko z parametrami. Sam miałem taki przypadek, że dla stali ocynowanej były niewłaściwe domyślne wartości parametrów, co było dziwne, bo to były dane producenta. Wystarczyło użyć danych dla stali S235JR i było ok.